dilluns, 21 de novembre del 2016

patates farcides de verdures

AL POT PETIT...

Hi ha la bona confitura, diuen. Doncs avui us recomanaré fer servir patates una mica petites, no petites del tot però, perquè es coguin més depressa. En podem fer dues per cap si volem. Per farcir-les primer les buidem i les bullirem molt poc temps i les acabarem de coure al forn. Si fem servir les patates d'una mida més aviat petita se'ns couran abans. M'encanten les verdures farcides, en general qualsevol cosa farcida. He de provar de fer pebrots farcits que encara no els he provat de fer. Ben aviat us els posaré! Aquesta vegada a dins hi he posat verdures. Vosaltres farciu-les de les verdures que vulgueu. Animeu-vos a fer-les, queden molt boniques, ja ho veieu. També podeu provar de fer farcit: carbassó farcit d'arròs, pebrots del piquillo farcits, albergínia farcida de tonyina, albergínia farcida de carn, tomàquets de pera farcits de mozzarella o vano d'albergínia.








INGREDIENTS:

1 ceba tendra petita

1 porro

1/2 pebrot vermell

1/2 carbassó

1 pastanaga petita

4 patates petites

1 mozzarella fresca

2 cullerades de parmesà ratllat

orenga 

sal i pebre




Encenem el forn a 200 º.

Comencem per pelar les patates i buidar-les amb una cullereta. Anem tombant la cullereta per anar traiem la polpa de les patates. Deixem un tros com de mig cm o una mica més a tot el voltant. Tal i com veieu a la fotografia.

Posem una olla al foc amb aigua i quan bulli hi posem les patates ja buidades. Les deixem bullir 7 minuts i les traiem. Després les amanim amb sal, pebre i oli i les posem al forn uns 30 minuts, fins que les punxem toves amb una forquilla.






Un cop tenim les patates al forn preparem el farcit.

Pelem les verdures: la pastanaga, la ceba i el porro. El carbassó si es ben tendre no cal pelar-lo i el pebrot tampoc, és clar.

Tallem les verdures primer a làmines d'un cm, després a tires ben primes i després a quadrats, aproximadament d'un cm x un cm. El resultat seran uns daus d'un cm més o menys.

En una paella amb oli ben abundant que hem posat al foc hi posem totes les verdures. Espereu a posar-les que l'oli sigui calent. Veureu que en uns 8 minuts ja seran ben cuites.

Tallem un trosset de mozzarella a daus ben petits. La resta de la mozzarella en fem unes rodanxes per tapar la patata per damunt, en necessitarem 4. Mireu de fer-les de la mateixa mida que la patata.

Barregem els trossets de mozarella amb el formatge parmesà ratllat i amb les verdures ben escorregudes de l'oli.

Quan les patates ja son toves, es poden punxar bé amb una forquilla, les traiem del forn i les farcim amb la barreja de formatge i verdures.

Les tapem amb un tros de mozzarella, les amanim amb una mica de l'oli de fer les verdures i hi espolsem orenga per damunt.

Les tornem a posar al forn fins que la mozzarella es desfaci, uns 7 minuts.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada