divendres, 18 de novembre del 2016

sopa de miso

LES ÀVIES

A casa tinc el meu banc de proves, sobretot les àvies que venen una vegada a la setmana a dinar i que tasten tots els plats nous. Doncs bé aquesta vegada jo ja havia fet sopa de miso però la volia fer al migdia per fer la fotografia i penjar-la al bloc. Així que vaig decidir que faria la sopa de miso pel dinar amb les iaies. Doncs va triomfar, els hi va agradar molt i això que entre les tres gairebé sumen tres-cents anys! Tinc unes àvies molt modernes a casa! Així doncs que atreviu-vos a tastar-ho si no ho heu fet mai. La pasta de miso la podeu trobar en botigues dietètiques i té moltes propietats. És una possibilitat de fer una sopeta en un temps rècord. Compreu la sopa de miso negre, porta mongetes vermelles també. Si us agraden les sopes mireu aquest apartat on en podreu trobar més de 40 de diferents: sopes.









INGREDIENTS:

6 cullerots de brou vegetal

2 shitakes

1 fulla de col

2 cullerades d'alga wakame seca

2 cullerades de postre de miso

1 ceba tendra, cebeta prima o porradell

opcional formatge de burgos o tofu si voleu

oli



Quan parlo de brou vegetal no cal que el feu expressament. Ens pot servir un brou vegetal que us hagi quedat en bullir una verdura. El guardeu a la nevera de seguida i us aguantarà 4 o 5 dies fins que el feu servir de nou per la sopa. O també imagineu que heu fet una crema de verdures i abans de passar-la per la batedora veieu que te massa brou i quedarà massa clara. Doncs guardeu l'excès d'aquest brou per un altre dia fer-lo servir.

Posem doncs el brou a escalfar en un pot fins que bulli.

Mentre rentem bé la fulla de col o si teniu espinacs frescos també ens pot anar bé. Un cop ben net ho tallem a tires molt primetes amb un ganivet sobre d'una fusta. Han de quedar tires molt primes que així es couen més ràpides.

Quan l'aigua bull hi tirem les tires de col o espinacs i la cullerada d'aigua wakame. Ho deixem bullir fins que la col es cogui, o sigui que se'ns trenqui amb una cullera.

Mentre tallem els shitakes a dauets ben petits i els saltem amb una gota d'oli en una paella. Un cop una mica torradets ja els podem tirar al brou també.

A última hora hi posem les dues cullerades de postres de la pasta miso. Per posar-les deixem la cullereta plena dins del brou i amb la panxa d'una altra cullereta l'anem fregant fins que la pasta es va desfent amb el brou. Fem el mateix amb l'altra cullerada. D'aquesta manera es desferà perfectament i no en quedaran grumolls.

Agafem la ceba tendra o el porradell i ho tallem ben petit només la part verda en cas de la ceba tendra. I fem duas del formatge o del tofu.

Servim la sopa en bols i hi posem dins el formatge i la ceba tendra o el porradell tallat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada