dijous, 3 de novembre del 2016

pasta de full de fruits vermells



INGREDIENTS:

1 làmina de pasta de full (pot ser congelada o refrigerada)

1 terrina de gerds frescos

1 terrina de nabius

1/2 terrina de mascarpone

100 ml de crema de llet

2 cullerades de coco ratllat

2 cullerades de sucre llustre

1 ou

2 cardamoms

1 cullerada de mantega

1/2 llimona

3 cullerades petites de sucre moré




Encenem el forn perquè s'escalfi i traiem la làmina de pasta full de la nevera o del congelador perquè la poguem treballar.

Començarem fent la melmelada de fruits vermells. Si voleu estalviar-vos aquest pas podeu comprar una melmelada ja feta. A mi m'agrada fer-la perquè no la faig tan dolça.

Posem en una paella els fruits vermells, el sucre moré, el cardamom, la mantega i el suc de la mitja llimona. Ho deixem que es faci a foc mitjà fins que es forma un xarop espés amb la fruita.

Agafem la làmina de pasta de full un cop la noten ja atemperada i que està una mica tova  i en tallem uns rectangles i també unes tires d'un cm i mig. Ho hem de fer amb un ganivet ben esmolat perquè no es faci malbé la pasta de full. Damunt dels rectangles hi fem un marc a tot el voltant amb les tires llargues. Ho enganxem amb una mica d'ou batut. Punxem tota la part del mig del rectangle, la que no te el marc. D'aquesta manera farem que la massa no pugi. En canvi el marc el deixem sense punxar, volem que pugi i ens faci una paret. Pintem tota la pasta amb ou batut i hi espolsem una mica de sucre llustre. Ho deixem a 220º 10 minuts, fins que ho veiem daurat.

Mentre ho tenim al forn preparem el farcit de mascarpone. Barregem el mascarpone amb el sucre llustre, el coco ratllat i la crema de llet. 

Un cop traiem la pasta fel forn la farcim a sota amb la barreja de mascarpone i damunt la cullerada de fruits secs.

Ja teniu unes postres o un esmorzar o berenar deliciosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada