dimarts, 8 de novembre del 2016

pit de pollastre amb llet i camagrocs

COM HO PODEM FER?

A mi no m'agrada el pit de pollastre perquè trobo que te la carn més estellosa, prefereixo les cuixes. Com ho podem fer peruqè quedi més amoròs? Doncs precisament la llet ens ajudarà a estovar-lo. Si el voleu fer a filets i rebossar-lo també us quedarà més amorós si el deixeu abans de rebossar-lo en remull en llet. Però si feu el pi de gall dindi o de pollastre guisat també us anirà bé per fer-lo més tovet, com en aquestes receptes: rodó de gall dindi amb raïm, filet de gall dindi al forn, pollastre al conyac o pollastre amb salsa de cacauets.








             INGREDIENTS:

2 pits de pollastre

1 ceba

75 g de camagrocs

2 cullerades de conyac

2 gots de llet

sal, pebre i farigola




Pelem la ceba i la ratllem. Netegm els camagrocs, venen bastant nets del bosc, només haurem de mirar que no tinguin cap fulla enganxada o el peu ple de terra que li hem de treure. No els netegeu mai sota de l'aigua ni els poseu en remull. Netegeu-los un a un.

Posem sal i pebre al pit de pollastre i l'enrossim en una cassola amb un fons d'oli. El fem d'un costat i de l'altre fins que s'enrosseixi de color.

Un cop enrossit el pollastre el retirem de la cassola i hi posem la ceba. Veureu que la ceba s'emporta el que s'hagi pogut enganxar al fons de la cassola, no passa res, això li dona gustet al nostra guisat.

Després de donar unes quantes voltes a la ceba ja hi podem afegir els camagrocs i ho amanim amb la farigola.  Els deixem que deixin anar el suc i un cop se l'han tornat a veure hi posem el pollastre de nou i el conyac.

Deixem que el conyac redueixi un minut i hi posem la llet.

Quan veiem que la llet bull abaixem el foc i ho deixem tapat fent xup-xuo 25 minuts. Ho destapem els últims 5 minuts. 

Millor no utilitzar llet semi o desnatada o sense lactosa perquè es talla i queda molt líquida.

Un cop cuit tallem el pit a rodanxe si el servim acompanyat dels camagrocs i la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada