dissabte, 20 de febrer del 2016

quiche de carbassa

TOTA LA VIDA

Tinc una tieta que sempre diu "tota la vida s'ha fet així" i a mi no m'agrada gens aquesta frase. Precisament la vida té gràcia i sentit perquè sempre pots aprendre coses, sempre pots provar coses, millorar coses. És per això que com que havia sentit que es podia coure la carbassa dins el forn sense pelar, ho vaig voler provar. Nois s'ha de provar tot, i d'això se n'aprén. Feu experiments, atenció no useu substàncies estranyes si us plau, però proveu noves combinacions d'ingredients i noves maneres de fer les coses, visca la novetat! Us dono més receptes amb carbassa per veure com ho decidiu fer, atreviu-vos! Carbassa gratinada, tallarines amb carbassa, flam de carbassa amb salsa gorgonzola, farcell de pasta filo de carbassa, rissotto de carbassa i ceps o crema de pastanaga i carbassa.







INGREDIENTS:

1 carbassa de 3/4 de quilo aproximadament

1 làmina de pasta brisa

50 g de formatge manxego

3 ous

sàlvia (en trobareu a les herboristeries)

oli, sal i pebre


Encenem el forn al màxim.

Tallem la carbassa en quatre trossos i li traiem totes les llavors i els filaments del mig. Els posem en una plàtera de forn amanits amb sal, pebre i oli. Ho entrem al forn a 200º de temperatura i ho deixem fins que la carbassa es punxi tova. Necessitarem 30 o 35 minuts. L'avantatge és que ho deixem allà i mentrestant podem fer altres coses.

Tallem el formatge manxego a daus molt petits.

Batem els ous amb sal, pebre i sàlvia. La sàlvia seca la podreu trobar a les herboristeries i la podeu passar per la picadora per fer-la ben esmicolada i amanir els vostres plats.

Preparem la pasta brisa, la traiem de la nevera perquè s'atemperi, amb 5 minuts en tindrem prou.

Preparem una plàtera rodona de forn, si la massa de pasta brisa ja ve amb paper vegetal el podem aprofitar per cobrir la safata i que després es desemmotlli amb facilitat.

Posem la pasta brisa dins el motlle i la cobrim amb paper d'alumini. La posem al forn durant 10 minuts per coure una mica la massa sola.

Traiem la carbassa del forn un cop estigui ben cuita, ho fem amb una cullera, anem passant la cullera repelant la pell. Trossegem la polpa de la carbassa per poder-la repartir bé.

Un cop tret el motlle del forn li traiem el paper d'alumini i farcim la quiche. Hi repartim la carbassa i els daus de formatge manxego i ho tapem amb els ous batuts.

Tornem a posar la quiche al forn durant 20 minuts, fins que veiem que l'ou ha quallat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada