dijous, 18 de febrer del 2016

pastes de mató

NECESSITAT OBLIGA

Ja us he comentat alguna vegada que quan compres pasta filo, segons perquè ho necessites o per quants n'has de fer, el normal és que no ho gastis tot d'una vegada. Aleshores et queda el paquet de pasta filo ja començat i no pots trigar a fer-lo servir perquè es resseca molt. ës en aquests dies que la teva creativitat augmentar. Què en podria fer? Doncs per exemple aquestes postres estupendes. De la mateixa manera que hem fet els trinagles dolços, penseu que també els podem fer amb ingredients salats: tomàquet i formatge, botifarra negra i poma, carbassó i foie, ceba i salmó... hi ha mil combinacions. Podeu fer moltes més coses amb pasta fillo tan dolces com salades, aquí us en deixo unes quantes idees: farcell de pasta filo amb carbassa, clavells de pasta filo i pernil, pastís de pasta filo amb prunes, paquets de pasta filo amb formatge de cabra, pastís de pasta filo amb espinacs, farcellets de mascarpone i gerds o caneló cruixent de confit d'ànec.







INGREDIENTS:

2 fulls de pasta filo

2 cullerades de ricota o mató

ratlladura de mitja llimona

farigola en pols o fresca

mantega

mel



Desfer un parell de cullerades de mantega en un cassó a foc molt baix. Només volem desfer la mantega, no que bulli i es cremi.

Barrejar el mató amb ratlladura de llimona i les fulles de farigola ben esmicolades.

Estendre el full de pasta filo i untar-lo en mantega. Dobleguem la pasta filo tres vegades de manera que ens quedi una tira llarga i estreta.




En un cantó de la tira hi posem una cullerada del farcit de mató.



Ara anem doblegant una punta en un sentit i en un altre formant triangles fins arribar al final del full. Untem cada cop amb mantega sobre el triangle.



Fem el mateix amb l'altre full de pasta filo. Un cop formats els dos triangles els posem al forn amb la placa posada més aviat del mig cap a dalt i encenem el forn només de baix. Els deixem al forn fins que els veiem daurats, amb uns deu minuts n'hi haurà prou.

Quan els traiem els amanim amb un rajolí de mel per tot arreu. Si ho prefereiu els podeu espolsar amb sucre llustre enlloc de mel.

1 comentari: