diumenge, 25 de maig del 2014

pop amb patates i allioli

QUÈ ES MILLOR?

Quan et menges aquest plat no saps que és millor si les patates o el pop. Les patates queden delicioses, absorbeixen tot el gust del pop i queden tendríssimes. Un cop li agafes el truc per cuinar el pop, no té més secret. Es tracta de congelar-lo un parell de dies abans de cuinar-lo. Això li trenca les fibres i el torna més tendre. Abans aixó es feia a base de colpejar-lo amb una mà de morter. Em sembla que ara no estem per aquestes violències, ha, ha. Sempre el podeu comprar ja bullit, però aleshores no tindreu aquest magnífic suc per coure les patates. Ho sento no es pot tenir tot!









INGREDIENTS:

1 pop

2 patates grosses

allioli

1 got d'oli d'oliva d'acidesa forta, gustós

1 ou

1 gra d'all gros o dos (segons els gustos)

sal


Posem una olla a pressió al foc amb aigua i sal i quan bulli hi posem el pop a dins, el deixem uns segons i el tornem a treure a fora. Repetim l'operació tres vegades. Es tracta d'"espantar-lo" diuen. Una vegada més això serveix perquè el contrast fred i calor trenqui les fibres del pop.

Un cop repetit tres vegades el deixem a dins i tanquem l'olla. Un cop comença a fer soroll  l'olla comptem vint minuts i ja podem apagar.

Un cop bullit el pop el deixem en la seva aigua fins l'endemà. Sembla ser que això també ajuda a fer-lo tendre. Jo he anat incorporant totes aquestes coses i em surt tendre.

L'endemà traiem el pop de l'aigua i en fem servir una tercera part. La resta ja la podem congelar tal qual i el tindrem a punt per fer un pop a la gallega un altre dia, si volem.

Agafem el suc i el posem al foc fins que bulli.

Pelem les patates i les tallem a quadrats no gaire petits. Quan el caldo del pop bull hi tirem les patates oi les deixem durant vint minuts que quedin ben tendres.

Mentre fem l'allioli. Posem tots els ingredients en un  pot de túrmix, amb l'all tallat a trossos. Posem el túrmix al fons de tot i l'engeguem, el deixem al fons sense moure'l durant vint segons i anem pujant lentamet, i ja estarà.

Un cop les patates cuites tallem el pop a trossos i el posem dins l'olla amb el foc ja apagat, no volem que bulli més, només que s'escalfi.


2 comentaris:

  1. I tant, només es necessita una mica de previsió per fer-ho, no t'ho pots menjar el mateix dia, però no és una recepta gens complicada. Un petó,

    Núria

    ResponElimina