dijous, 14 de març del 2013

plàtans al cafè

HO SENTO, PERÒ NO

Aquesta vegada, en aquesta recepta, no podreu aprofitar els plàtans madurs com en el crumble de plàtan o el pastís de plàtan . Si voleu fer-la necessiteu plàtans més aviat durs, sinó es desfaran completament. Us agradarà la combinació del café amb el plàtan, ja ho veureu.






INGREDIENTS:

2 plàtans

2 tasses de cafè

2 tasses però plenes de sucre (tasses de café)

nata muntada

opcional xocolata en pols i sucre glass


Comencem posant en un pot el sucre al foc fins que es quedi de color de caramel. Ho deixem fins que tingui el color torrat. Primer veureu que queda com un terrós i es va ajuntant però després veureu que es queda més líquid i agafa el color torrat. Aneu-ho remenant amb una cullera de fusta.

Fem les dues tasses de cafè i les tirem amb molt de compte al caramel calent. Ho remenem i ho deixem al foc que es redueixi durant uns 7 minuts. Molta atenció perquè una esquitxada de caramel calent és una supercremada!!

Tallem els plàtans a talls de 5 cms, cada plàtan en 3 o quatre trossos i els posem a dins de la barreja de cafè i sucre uns cinc minuts al foc.

Traiem els plàtans del pot i els deixem que s'escorrin del cafè.

Els servim en un bol amb una mica de nata muntada per sobre i espolsem la xocolata en pols i el sucre glass per sobre.

Si no teniu nata o no en trobeu podeu servir-ho amb gelat de nata. La qüestió és compensar-ho amb algun ingredient suau, perquè els plàtans tenen molt de gust de cafè.

2 comentaris:

  1. Ho hauré de provar, no sé imaginar-me la barreja del plàtan amb el cafè! Una recepta original!

    ResponElimina
  2. Està molt bó ja ho veuràs. Un petó

    ResponElimina