diumenge, 17 de març del 2013

canelons d'espinacs amb gambes

COM TENIM LA MEMÒRIA?

Si ja no recordem els sis canelons que ens vam menjar el dia de Sant Esteve, o senzillament si som fans dels canelons, podem provar de fer aquesta recepta molt més lleugera. Fixeu-vos en el color rosadet que te aquesta beixamel que té truc! Us aconsello fer-ho amb gambes fresques perquè no té color. Per fer aquest plat gastareu de 6 a 10 euros de gambes depenent del preu que vagin. Millor deixar-ho per un diumenge, no? Si voleu provar una variació feu lassanya d'espinacs i carn, més baratet i dinar de diumenge per quedar bé, bé.







INGREDIENTS:

1 paquet d'espinacs congelats

10 gambes de Vilanova (of course)

2 cullerades de farina

1/2 l de llet

1 dent d'all

2 cullerades d'oli

8 plaques de canelons (de les que no es bullen, són més pràctiques)


En una paella posem un raig d'oli i hi posem una dent d'all xafada perquè perfumi bé l'oli. Hi posem els espinacs sense descongelar amb el foc mig, no alt. Poseu el taco i aneu-lo tombant perquè es vagi desfent. Un cop descongelat deixeu els espinacs a la paella almenys durant 10 minuts a foc baix i hi afegiu una mica de sal i pebre.

Poseu les plaques en remull el temps que indiqui l'envàs. Si són de les de bullir, bulliu-les també el temps que digui la caixa. Si les bulliu heu de tenir preparat un recipient amb aigua freda per anar-les refredant i que no s'enganxin. Si les escorreu directament de l'olla se us trencaran les plaques.

En una paella hi fregim les gambes amb una mica d'oli, almenys tres cullerades soperes. Les fregim molt poc per un costat i l'altre amb el foc alt, just perquè l'oli es perfumi amb el gust de la gamba i quedi de color vermell. Retirem les gambes.

Posem l'oli en un pot al foc i hi afegim les dues cullerades de farina, ho remenem i deixem que es faci una mica la farina abans de posar-hi la llet. Uns segons, no cal més, ara hi afegim la llet i ho amanim amb sal, pebre i nou moscada ratllada. Esperem que la llet bulli sense deixar-ho de remenar i veurem que la beixamel espesseix i ja es pot treure del foc.

Engeguem el fornal màxim amb el gratinador només.

Agafem els espinacs ja cuits i en un plat els tallem amb les tisores perquè ens quedin ben trinxats. Hi barregem un parell de cullerades de beixamel.

Pelem les gambes i les tallem en tres trossos cadascuna i ho afegim als espinacs.

Farcim els canelons amb els espinacs, posant una cullerada ben plena al mig del caneló. Els emboliquem amb compte i els posem en una plàtera de forn on previament haurem untat tot el fons  amb la beixamel.

Acabem de cobrir amb la beixamel i ho posem al forn, només perquè s'endureixi una mica la beixamel de la part de dalt i ja ho podem treure, amb cinc o set minuts en tindrem prou.



3 comentaris:

  1. Segur que m'agradarien moltíssim aquests canelons! Aquesta combinació m'encanta, així que, ja que tinc pendent de fer alguna recepta de canalons, m'apunto aquesta, que segur que queden boníssims!

    Una abraçada i bona setmana guapa!

    ResponElimina
  2. oh mami! que bons! els faré aviat! La beixamel sembla deliciosa, també!

    ResponElimina
  3. Boníssims i la beixamel és una canya. Un dia us en posaré uns de ceps i foie!! De vici!

    ResponElimina