diumenge, 20 de gener del 2013

entrepà mallorquí


UN TOC ESPECIAL
Un entrepà per aquests diumenges a la nit o per aquests esmorzars de dissabte o per un berenar més que interessant o senzillament perquè ens vé de gust, què passa?
Suposo que tots coneixeu el típic entrepà mallorquí, el de sobrassada i formatge calent, no? Doncs avui donarem un toc a aquest entrepà típic. Dos ingredients que casen a la perfecció: la sobrassada i la mel. Si us agrada la sobrassada proveu altres receptes: pasta amb salsa de tomàquet i sobrassada  o pastís de carxofes i sobrassada







INGREDIENTS:

sobrassada (pot ser d'untar o de tall)

formatge manxego que sigui tendre o semi, és millor per desfer al forn

mantega

mel

pà de barra tipus rústic


Engeguem el forn al màxim.

Tallem el tros de pà que vulguem i el partim pel mig. L'untem amb mantega, penseu-la a treure una estona abans de la nevera que s'unta millor.

A sobre hi posem el manxego tallat ben primet que cobreixi bé tot el pà, Si n'hi ha en quantitat no li fa mal.

Finalment hi posem la sobrassada ben repartida, si n'hi poseu massa quedareu massa fort, però això com sempre va a gustos.

Posem l'entrepà al forn i abaixem el forn a 150º, només volem que s'escalfi i es desfaci tot plegat. Amb uns cinc minuts en tindrem prou, vosaltres mateixos.

Acabat de treure del forn el servim en un plat amb un raig de mel primet per sobre.


2 comentaris: