dilluns, 28 de gener del 2013

espaguetis "a le vongole"

LA FOTO

Hi ha receptes que la foto trobo que no li fa justícia. Em va passar amb els macarrons amb confit d'ànec que trobo que la foto no et fa agafar ganes de provar la recepta, però ja us dic jo que si us agrada el confit d'ànec us encantarà.
Doncs en aquest cas trobo que és el mateix, encara que la fotografia sembli d'una recepta avorrida no us deixeu enganyar i proveu aquesta recepta de pasta que és molt senzilla i queda boníssima.







INGREDIENTS:

175 grs de tallarines

1 tomàquet madur gran

julivert

1 all gran

1/2 quilo de cloïses

oli, sal i pebre negre 


Posem les cloïses en un bol amb aigua i un grapat de tota la mà plena de sal. Això és per enganyar les cloïses, que es pensin que són al mar, es confiin, s'obrin i deixin anar tota la sorra que porten a dins. Mira que és fàcil enganyar unes cloïses, eh? Les deixem mentre fem tota la preparació, un quart d'hora o així.

Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi posem la pasta i la fem el temps que ens indiqui l'envàs. 

Ratllem el tomàquet i el deixem preparat. 

Tallem ben petit l'all pelat i un ramet de julivert.

Traieu les cloïses de l'aigua on les teníeu i veureu que al fons hi quedarà una mica de sorra.

Posem una cassola al foc amb un raig d'oli. Hi posem les cloïsses ben escorregudes d'aigua, si no us esquitxareu molt.

Hi posem el tomàquet ratllat i l'all i julivert. Ho amanim amb una mica de sal i pebre negre. Veureu que les cloïses es van obrint al mateix temps que el tomàquet es cou. Amb uns set minuts com a molt ja estarà. Veureu que ens  ha quedat un suquet de les cloïses i el tomàquet, aquesta serà la salsa per les tallarines.

Quan la pasta estigui cuita la colem bé i l'afegim a la cassola i hi donem un parell de voltes i ja es pot servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada