dimarts, 13 de març del 2012

verdura al forn

ESCOMBRAR LA NEVERA

Sempre us dic que aneu al mercat i us deixeu endur pel que faci més goig. Després ja pensareu en com cuinar l'aliment, però és la manera de menjar variat i productes frescos. D'aquesta forma no aneu a comprar amb una llista del que voleu, sinó que no ho sabeu fins que arribeu a la parada. 
Així que pot arribar un moment que tingueu moltes verdures i no sabeu què fer-ne, doncs és el moment de fer-ne una sopa de verdures o unes verdures al forn. Totes valen, tot depén del que tingueu a la nevera. Fixeu-vos que per fer aquesta recepta no s'ha de tenir res especial, oli, sal, llimona i all. Les verdures poden ser les que tingueu a casa, sempre i quan no siguin de fulla verda, tipus bledes o espinacs que es cremarien al forn, és clar! És que us ho he de dir tot! Però hi podríeu posar també, espàrrecs, alls tendres,  esbergínia, endivies, pastanagues...






INGREDIENTS:

1 tomàquet madur que no sigui un tomacó

1 patata

1 tros de pabrot vermell

1 carbassó

2 cebes tendres

1 dent d'all

oli 

ratlladura de pell de llimona

sal i pebre


Engeguem el forn a 150º perquè s'escalfi.

El secret perquè no les haguem de deixar molt temps és com sempre tallar-les petites, quan les tallem petites disminuim el temps de cocció.

Pelem les patates i traiem la pell lletja de la ceba, la de fora.

Tallem les patates a daus petits, les cebes en dos o tres trossos segons la mida que tinguin. El carbassó a rodanxes, sense pelar, i el tomàquet a rodanxes gruixudes perquè el tomàquet és més tou. Tallem el pabrot en quadrats.

Agafem tota la verdura i la posem en una plàtera d'anar al forn. Ho amanim amb sal i pebre, una dent d'all amb un cop de mà perquè estigui aixafada i deixi anar més l'aroma, un bon raig d'oli i ratllem la pell de llimona amb el ratllador petit per sobre.

Posem les verdures al forn i l'abaixem a 120º perquè les verdures es facin a poc a poc, les deixem mitja hora. Apugem el forn a 150º i les deixem 5 minuts més.

La verdura ha d'estar tova i amb un lleuger color torrat, sinó deixeu-la 5 minuts més.



5 comentaris:

  1. Molt ben explicat. Ho provaré de fer, gràcies.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, doncs ja em diràs com t'ha anat. Un petó

    ResponElimina
  3. Jo tb ho estic provant. A veure què tal surt. Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  4. A veure com et surt Mireia, a mi m'agrada molt aquesta recepta. Un petó

    ResponElimina