dijous, 17 de gener del 2013

dorada a la sal

EL PRODUCTE

Sabeu això que diuen els cuiners de l'importància del producte i de fer els aliments de forma que destaquin el seu sabor més genuí? Doncs aquesta recepta seria per fer això. Ben senzilla, on un peix ben fresc i unes verdures fresques són les protagonistes. La manera de fer-ho és la més adequada per ressaltar el sabor del producte. Com us heu quedat? Amb això vull dir que farem una dorada a la sal, i si la feu salvatge molt millor. Vull dir que no sigui de piscifactoria vaja, no us penseu ara que necessitareu un fuet per fer-la creure! Ja veieu que jo a la foto les vaig comprar de ració, no sempre és diumenge, no? Per cert, de moment segueixo amb les receptes suaus post-nadal. Si voleu dorades més canyeres podeu veure: dorada al forn , papillotte de dorada , sopa blanca .








INGREDIENTS:

2 dorades de ració o una dorada salvatge de quilo i pico (demaneu-la a la peixateria per fer a la sal, ells ja saben)

1 bossa de sal gruixuda especial per cuinar a la sal

oli verge

espàrrecs verds, bròquil, patata, mongeta tendra de la prima, coliflor, pastanaga... qualsevol verdura va bé per fer al vapor


Escalfem el forn al màxim.

Cobrim una plàtera d'anar al forn amb part de la sal. Posem a sobre la dorada o les dorades i les cobrim amb la resta de la sal. Han de quedar tapades del tot.

Esquitxem d'aigua una mica per sobre de la sal, per proporcionar una mica d'humitat, no gaire.

Posem la plàtera al forn a 220º uns deu minuts si són de ració, si és una dorada gran deixeu-ho uns 5 minuts més. Heu de veure que la sal fa una crosta dura i surt olor de peix ja cuit del forn. Com sempre, no pot quedar cru, però si queda massa fet no serà bó.

Per servir-ho trenquem la sal amb una mà de morter i un ganivet i l'anem traient de sobre. Retirem la dorada al plat amb compte que no s'ens trenqui i la triem. Un cop sense espines l'amanim amb una mica d'oli verge d'oliva. També en podem anar traient filets i servir-ho als plats ja sense les espines.

Ho acompanyem d'unes verdures al vapor .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada