dissabte, 20 d’octubre de 2018

amanida de patata i poma

LA MILLOR

L'altre dia van donar el primer a millor Amanida russa del país a la que fa a Tapas 24 Ferran Abellan. No m'estranya perquè és bpníssima en dono fe. En Carles no hi posa pèsols ni mongeta tendra, hi posa olives i anxoves i fa un allioli suau per amanir-la. La fa al seu estil i queda boníssima. Què us sembla provar de fer una amanida russa diferent? Us proposo afegir poma a l'amanida russa. Li dona un cruixent molt agradable i un gustet dolç que la fa diferent. Heu vist la fotografia? Doncs no, no porta pastanaga aquesta amanida, porta moniato. Ara n'és el temps.
Com que encara no fa fred del tot aprofito a posar-vos encara un parell d'amanides. D'amanides de patates en podeu trobar moltes al bloc: amanida de patata i bleda amb llagostins, amanida de patates a la vinagreta, amanida de patates amb salsa pesto, amanida de patates i remolatxa, amanida de patates i salmó o amanida de patates amb all i julivert









INGREDIENTS:

1 poma golden

2 patates

1 ou

1/2 moniato gros

1 paquet de cranc filat

per la salsa rosa:

1 ou

1 got d'oli de gira-sol

1 rajolí de vinagre de vi

2 cullerades de quètxup

el suc de mitja taronja

1 cullerada de postres de conyac

sal i pebre


Pelem les patates i el moniato i els fem a daus petits.

Ho posema  bullir amb aigua abundant amb sal. Si ho hem tallat petit es courà de seguida. Ho veureu qaun punxant amb una forquilla es pugui partir el dau de patata o moniato. Un cop cuit s'escorre i es deixa refredar.

Mentre es bull la patata es pot anar avançant amb el demés.

En un pot posem un ou amb aigua i quan comenci a bullir compten 15 minuts i apaguem el foc. 

Preparem una maionesa amb l'ou, l'oli, el vinagre i un polsim de sal. Sabeu com fer-la? POsem tots els ingredients en un pot estret que hi càpiga just el braç elèctric. Sí, sí el túrmix, això. Comencem a batre amb el braç posat al fons de tot. El mantenim al fons batent durant 20 segons. Aleshores mica en mica anem pujant el túrmix fins arribar a dalt, ben a poc a poc i... la màgia, ja està feta. Així de fàcil.

Ara per convertir-la en salsa rosa hi afegim el quètxup, el suc de taronja, el conyac i pebre. Ho remenem bé i ja tenim la salsa rosa.

Tallem la poma a daus.

Ara en un bol barregem el cran filat, 6 cullerades de salsa rosa, la poma i un cop refredada la patata i el moniato li afegim.

Pelem l'ou dur i el tallem a làmines. Decorem l'amanida amb les làmines d'ou dur.

Cap comentari:

Publica un comentari