diumenge, 4 d’octubre del 2015

amanida de patata i bleda amb llagostins

SOBRES

Quan bullim verdura de vegades ens en sobra. Aprofitem que l'hem triada i ja la tenim bullida per fer-ne un plat diferent. És un estalvi energètic bullir-ne més quantitat del compte, amb la mateixa energia n'haurem fet més quantitat. I el primer dia ens la mengem acabada de bullir amb un raig d'oli i el següent en podem fer una plat més sofisticat. Però el bo és que estarem menjant verdura, que és el que ens convé. Al bloc trobareu molts plats per aprofitar sobres de verdura bullida: pastís de bledesmongeta tendra amb pernil dolçamanida niçoiseamanida de mongetes de colorsmongetes amb shitakesamanida de mongetes verdes o bledes amb pernil.
Avui us proposo aquesta amanida amb sobres de patata i bleda, uns llagostins cuits que tenia al congelador i una maionesa diferent que us agradarà. 








INGREDIENTS:

2 plats de patata i bledes ja bullides

12 llagostins cuits

6 cullerades de maionesa

1 cullerada de salsa romesco


Ja veieu que son 4 ingredients. És una recepta senzilla. La gràcia de moltes receptes està en la combinació dels ingredients i moltes vegades sorgeix fruit de les casualitats. No tingueu por a provar coses.

Fem una maionesa. Acostumeu-vos a fer-la a casa que és molt fàcil. Agafem un pot de batedora que sigui estret, que hi càpiga just el túrmix, això és important perquè si sobra pot pels costats de vegades la maionesa es nega. Tingueu-ho en compte. A dins hi posem un ou, un polsim de sal, una mica de vinagre que no sigui de mòdena, només un rajolí. Posem el  túrmix a baix de tot i l'engeguem. El tenim a sota de tot durant 20 segons i sense pressa, molt a poc a poc anem pujant la batedora. Veureu que la maionesa ja s'ha batut i ja està feta, així de senzill.

Barregem les cullerades de maionesa amb la salsa de romesco. Jo sempre en tinc un pot perquè per acompanyar verdures a la planxa o carn a la planxa em va molt bé. És una salsa molt sana. En trobareu de ja elaborada en pots de vidre que és ben bona.

Distribuim les patates i bledes al plat, a sobre hi posem els llagostins cuits ja pelats i la maionesa ben repartida.

Us sorprendrà com queda de bo, bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada