dimecres, 24 d’octubre de 2018

amanida de julivert i magrana

VINAGRETES

Quantes vinagretes hi ham? Doncs totes les que la vostra imaginació pugui crear. Part d'una amnida és la salsa que s'hi posa. No tot son maioneses o oli i vinagre de módena del de xarop, que és espés. Ara als restaurant tots hi posen per sobre aquell filet de vinagre de módena, doncs no, cada amanida vol la seva salsa. Com que ve el temps de les magranes us proposo posar-les en una amanida. Una cosa nova que hi posarem serna les fulles de julivert, li donen un gust extra molt especial, creieu-me. Per cert, feu servir enciam fresc. No compreu bosses si us plau, la textura de l'enciam fresc no te res a veure amb les fulles de bossa que son molt més dures i semblen de plàstic, de veritat. No és tan difícil guardar l'enciam embolicat amb un paper de cuina humit perquè l'enciam es mantingui fresc. Ben embolicat perquè no s'assequi amb l'aire de la nevera. Si ho preferiu i teniu un tuper gran també podeu rentar bé l'enciam i centrifugar-lo i guardar les fulles soltes guardades hermèticament. 






INGREDIENTS:

enciam de fulla de roure

1 magrana

ceba tendra prima

1 ram de julivert

tahin

1/2 llimona

oli


Comencem per rentar amb aigua abundant les fulles de l'enciam. Posem un bol ben gran amb aigua i les fulles soltes a dins. Deixem que la terra quedi a sota. Treiem les fulles sense remenar l'aigua, perquè no es tornin a embrutar de terra, buidem el bol i l'omplim de nou amb aigua ben neta. Tornem a rentar les fulles. Després d'això les centrifuguem i ja les tenim a punt per l'amanida.

L'enciam a l'amanida només vol dues coses: no tenir gens de terra, no tenir gens d'aigua. Aquest és el secret.

Desgranem la magrana.

Pelem la ceba tendra prima, primavera que es diu. És una ceba molt prima que sembla un all tendre. La tallem a rodanxes ben finetes.

En una plàtera hi posem l'enciam a sota. Hi repartim la magrana, la ceba i les fulles de julivert.

Preparem en un bol petit una cullerada de tahin, una cullerada d'aigua, una cullerada d'oli i una cullerada de suc de llimona. Hi afegim una mica de sal i ho barregem amb un batedor manual.

Amanim per damunt de la plàtera i ho acabem de barrejar. Una amanida ben saborosa i original. 

Cap comentari:

Publica un comentari