dijous, 24 de novembre del 2016

pop a la gallega

DE TAPES

Tan que ens agrada anar de tapes i ben poques vegades ens fem tapes a casa. Costen de fer? no, però no en tenim costum. Jo he descobert unes potes de pop ja bullides que son fantàstiques per preparar un pulpo a feira en un moment. I el resultat no te res a envejar al millor bar de tapes us ho asseguro. 
El secret és servir-ho calentet. Si us agraden els pica-picas o per trobar algunes tapes més podeu mirar aquest apartat on trobareu receptes com bunyols de bacallà, calamars a la romana, croquetes de ceps, musclos al vapor, ous farcits o xips d'albergínia amb mel.








INGREDIENTS:

1 pota de pop

2 patates petites

1 tassa d'oli d'oliva verge

1 cullerada de postres de pebre vermell dolç

sal Maldon




Pelem les patates i les tallem a làmines primes. Agafem una cassola una mica alta i hi posem la vaporera. Farem les patates al vapor i ens quedaran molt més gustoses. Per fer-les al vapor necessitarem la cistella de vapor i posar-hi augua just fins que toca l'estri del vapor.

Les patates van al damunt i ja podem tapar la tapadora i esperar que bulli l'aigua. Necessitarem uns 10 minuts per coure les patates.

Mentre barregem l'oli d'oliva verge, que sigui ben gustós que en aquest plat hi queda molt bé, amb el pebre vermell dolç.

Tallem també la pota de pop ja cuita a rodanxes no gaire gruixudes.

Un cop les patates ja es troben toves hi posem els trossos de pop i tapem de nou la cassola. Ho deixem un minut i ho deixem reposar 5 minuts més amb el foc apagat perquè s'escalfi bé el pop.

Ho servim calent amb l'oli ben barrejat amb el pebre pel damunt i amanit amb la sal Maldon desfeta amb els mateixos dits en posar-la. 

2 comentaris:

  1. Això si que es una bona tapa, t'ha quedat molt bona, caram, qui goix!
    Petons. http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. La veritat és que va quedar boníssim el pop, Rosa. Però la presentació hi fa molt, tu en spas molt de presentacions, al teu bloc ja es veu. Una abraçada.

    ResponElimina