dilluns, 9 de novembre del 2015

truita de mongetes

LA SENZILLESA

La senzillesa d'alguns plats no els hi resta el saborosos que queden. De vegades de les combinacions més senzilles en surten grans plats. En aquest cas l'acompanyament és un valor afegit. El fonoll ens farà païr millor el llegum, què més volem? Suposo que molts ja feu truites de mongetes normalment però avui us hi poso l'afegit d'una salsa verda per cuinar-ho. Com ho veieu? No complico res, només hi afegeixo una mica de sofistificació que s'agraeix. A més a mi sempre m'han costat d'empassar les mongetes, se'm fa una pasta a la boca, així que amb aquest maridatge de l'amanida fresqueta tot resolt. Voleu veure altres plats de mongetes acompanyades de frescor per passar millor? Doncs podeu consultar: mongetes amb anísmongetes amb shitakesempedratamanida de mongetes de colors o amanida de mongetes amb escalivada. Penseu a comprar el llegum cuit de qualitat. Al mercat és on trobareu el millor llegum cuit. El podeu congelar i treure'l quan el necessiteu, no cal que aneu a comprar cada setmana al mercat si no podeu.









INGREDIENTS:

4 ous

250 g de mongetes cuites

1 gra d'all

1 ramet de julivert

enciam

1 tros de fonoll 

1 taronja

oli i sal Maldon



En un pot de túrmix hi posem un all pelat i el ramet de julivert junt amb un bon raig d'oli. Ho triturem fins que queda ben fi. En farem servir un parell de cullerades per fer la truita, el que us quedi el podeu guardar en un pot de vidre a la nevera per amanir una sípia a la planxa o un tall de llom.

En una paella hi posem un parell de cullerades d'oli d'all i julivert i hi passem les mongetes perquè agafin el gust amb el foc baix.


Mentre batem els ous amb una mica de sal.


Tirem els ous a la paella i apugem una mica el foc. Anem fent forats al fons perquè l'ou qualli per sota i ho deixem una mica amb el foc baix uns dos a tres minuts.


Tombem la truita ajudant-nos d'un plat. Tapem la paella amb un plat, posem una mà damunt del plat i amb l'altre agafem la paella i la girem de manera que la truita ens quedi dins el plat. Deixem lliscar de nou la truita dins la paella pel costat que encara es cru i la deixem fer-se uns cinc minuts més a foc baix. Finalment la traiem de la mateixa manera amb un plat per damunt.


Preparem una amanida amb unes fulles d'enciam ben netes i escorregudes.


Agafem una taronja i li traiem la pell com si pelèssim una poma. Hem de treure tota la pell, de manera que ens quedin els grills sense la pell prima de fora. Amb un ganivet resseguim els grills de la taronja per dins a fi de treure-ls la fina pell que tenen entre un i l'altre. Deixem els grills completament pelats per posar-los a l'amanida.


Traiem la fulla de fora del fonoll que sol ser més dura i el tallem a làmines ben primes.


Posem la taronja i el fonoll damunt de l'enciam i ho amanim amb una mica de sal i oli.


Servim la truita acompanyada de l'amanida. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada