dijous, 23 de juliol del 2015

pollastre chop suey

CONEIXEU AQUEST PLAT?

Doncs si el coneixeu us he dir que ja tenim una edat. Hi va haver un temps, jo me'n recordo perquè ja sóc gran, que els restaurants xinos que en dèiem, eren els reis. D'això ja fa uns quants anys. Estaven de moda i eren econòmics. Ens vam acostumar a la Ternera con cebollitas a l'Arroz tres delicias i al Rollito de primavera. Sí, ja ho sé que ara el que triomfa és el japonés: sushi, sashimi, tempura... Però avui vull fer un remember d'aquella època i faré un altre hit d'aquells restaurants. El Pollastre chop suey. Us adverteixo que no he seguit cap recepta, he fet la meva versió i reinterpretació del record que jo en tinc. Així que sí algú coneix bé la recepta que em perdoni. Si quan us ho mengeu us poseu la cançó del Tractor amarillo el remember ja serà total!!
Teniu moltes receptes al bloc de tipus oriental us en poso algunes: tempurawok de vedellawok d'espaguetis picants o wok de tallarines amb cacauets.








INGREDIENTS:

2 pits de pollastre tallats a daus

1 pebrot verd i vermell petit

1 ceba tendra petita

2 alls tendres

1 gra d'all

100 g de xampinyons

2 cullerades d'ametlles salades, un grapadet

1 tros de gingebre com de la mida del dit gros

2 cullerades soperes de soja dolça

2 cullerades soperes de soja salada

2 cullerades soperes de vinagre d'arròs (compreu-ne, dura molt i el podeu fer servir en els woks i amanides que feu, te un gust molt suau) 



Comencem per posar els daus del pit de pollastre en un plat fondo amb les cullerades de soja dolça, salada i vinagre d'arròs. Si no teniu vinagre d'arròs en podeu fer un de casolà amb el suc de mitja llimona, una cullerada sopera d'aigua i una cullerada de postres de sucre moré. Pot ser un sucedani, perquè s'hi assembla bastant.

Hem de tenir el pollastre en maceració durant almenys 40 minuts. Això fa que el pollastre xucli la salsa i després al coure-ho la tornarà a treure.

Pelem la ceba i els alls tendres. La ceba la tallem a llunes i els alls tendres a rodanxes no gaire primes.

Tallem el pebrot a quadrats petits. Mireu a veure si el trobeu d'aquells que te un tros verd i un altre tros ja de color vermell. En un pebrot tindreu els dos sabors. Si no en compreu un de cada i en poseu  només un tros.

Tallem els xampinyons en quatre trossos.

Trinxem el gra d'all després de pelar-lo. Fem el mateix amb el tros de gingebre que ha de ser de la mida del dit gros més o menys, i el ratllem ben petit.

Posem en una cassola una mica fonda i petita, no volem que ens quedi tot escampat, un rajolí d'oli.

Primer hi posem el pebrot i hi donem un parell de voltes, un minut.

Després hi afegim la ceba tendra i els alls tendres i fem el mateix.

A continuació hi afegim els xampinyons i ho deixem un parell de minuts saltant-ho tot plegat.

Ara hi afegim l'all trinxat i el gingebre, ho movem perquè no es cremi durant mig minut.

Finalment hi posem els daus de pollastre sense el suc de maceració. La salsa de soja ja l'haurà xuclat el pollastre, ja ho veureu.

Deixem el pollastre durant deu minuts. El removem perquè es faci de tots costats.

Apaguem el foc i hi afegim les ametlles per sobre fora del foc i ja sense remenar més. Ho servim ben calent acabat de fer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada