dijous, 30 de juliol del 2015

crema freda d'alvocat

CONTRASTOS

Quin contrast més bonic el verd amb el vermell! Això ja entra pels ulls. Proveu aquesta crema freda per aquests dies de calor. Feta amb alvocat i amb trossos de tomàquet que li donen textura. Queda molt suau de gust ja ho veureu i posada a la nevera ben fresqueta passa com si res. Si voleu d'altres sopes fredes d'estiu podeu provar de fer també: sopa de melósopa freda de tomàquetgaspatxo de remolatxavichysoisegaspatxo de cireres o crema freda de cigrons.








INGREDIENTS:

2 alvocats

1/2 all petit

1 lluna de ceba (1 tall petit)

1/2 iogurt natural i sense sucre sobretot

1/2 llimona

1'5 gots d'aigua

6 tomàquets cirerols

sal i pebre



Partim els tomàquets cirerols pel mig i els deixem a part. També podem agafar un tomàquet de branca que sigui ferm al tacte, pelar-lo, treure-li les llavors i tallar-lo a daus petits si volem. Quedarà més fi de textura perquè el tomàquet no tindrà pell. Tot dependrà del temps que tingueu i de lo fins que sigueu en trobar pells.

Tallem els alvocats pel mig i els traiem el pinyol clavant un ganivet i donant la volta. Després amb una cullera li traiem la polpa.

Preparem un tros petit de ceba després de pelar-la i pelem l'all i el partim pel mig.

Escorrem la mitja llimona i deixem el suc preparat.

Posem tots els ingredients en un pot batedor: la polpa dels alvocats, el suc de llimona, el mig iogurt, al mig all, la lluna de caba, l'aigua, un polsim de sal i un polsim de pebre.

Ho batem tot força estona fins a aconseguir una crema ben fina. Ho tastem per si ens sembla posar-hi una mica més de sal o pebre, o potser ens agradaria una mica més fort i hi podem posar unes gotes de vinagre de Mòdena.

Ho servim amb les tomàquets cirerols pel damunt.

2 comentaris:

  1. Que original! i ara a l'estiu ben fresqueta deu passar com si res, me l'apunto!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Que vagi de gust Anna. Bon estiu!! Petons.

    ResponElimina