divendres, 4 de juliol del 2014

conill amb all i pebre

LA RECEPTA DE LA IAIA

M'agraden molt aquestes receptes que sé que han passat de generació en generació. Aquest és el cas d'aquest conill, que formen part del paladar de la meva infantesa. També recordo molt la llengua amb pèsols, però és un plat que de moment encara no he fet a casa. Una llengua sencera és massa gran! A mi m'agradava molt, va... no feu escarafalls que jo us sento! De moment no la posaré al bloc, pot ser em quedaria sense seguidors! Un altra olor que recordo és la del bull de tonyina, però per mi el record és desagradable, mai van aconseguir que ho tastés! Podeu veure d'altres receptes de tradició familiar: fircandó de vedella amb albergíniaconill amb anís o el pastís de galetes.






INGREDIENTS:

1/2 conill a talls petits

4 cullerades de farina

2 grans d'all

1 tomàquet madur

2 cullerades de postres de polpa de nyora

1 tassa de cafè de vi negre

2 patates vermelles grosses

6 ametlles



Passem el conill per farina, el rebossem per tots costats i espolsem l'excès de farina.

Posem una cassola al foc amb oli, tot el fons ple i prou. Quan sigui ben calent hi posem un gra d'all aixafat i hi posem els talls de conill i els enrossim d'un costat i de l'altre.

Mentre pelem les patates i les tallem. Primer fem talls nets amb el ganivet però l'últim tros l'estripem, el comencem tallant amb el ganivet però l'acabem de tallar amb la mà. D'aquesta manera ens queda un tros mal tallat i és per allà per on es desfarà la patata i ens farà un suquet espés.

Un cop tenim el conill ben enrossit el traiem de la cassola i el reservem en un plat per després. Ara posem a la cassola el tomàquet ratllat i la polpa de nyora. Ho salem i deixem que es cogui bé la salsa amb el foc un pèl més baix. 

Quan veiem el tomàquet cuit hi tornem a posar el conill i hi afegim el vi negre. Deixem que el vi redueixi una mica, quan veiem que s'ha reduit a la meitat hi osem les patates i un got d'aigua o dos. Volem que els talls i les patates quedin coberts d'aigua.

Ho tapem i ho deixem a foc baix fent xup-xup durant 15 minuts.

Mentre pelem el gra d'all i el posem en un pot batedor amb les ametlles. Agafem una mica de suc de la cassola i ho passem pel túrmix fins que ens quedi una pasta homogènia.

Un cop passats els 15 minuts posem la picada a la cassola, la deixem 5 minuts més i apaguem el foc. Podem deixar reposar el guisat tapat uns 10 minuts, això el fa suar una mica i queda més amorós.



3 comentaris: