dimarts, 29 de juliol del 2014

amanida tèbia de patates i salmó

PATATES

M'agraden molt les amanides amb patates. Trobo que la patata triomfa a l'estiu. Freda, ben acompanyada, amb una bona salsa és deliciosa. Ara se'n troben de petites que van molt bé per fer bullides amb pell. Hi he posat tàperes també, però no sortiu corrent, ja sé que les tàperes no són gaire populars però algun dia us heu de fer grans i menjar de tot, no? Ja ho veureu li donen el contrast avinagrat. D'altres amanidetes amb patates: amanida siriana de patatesamanida de patates i remolatxaamanida de patates i salmó o amanida de patates amb salsa pesto.






INGREDIENTS:

1 suprema de salmó de 150 g

1/2 quilo o 1 bossa de patates petites

2 cullerades soperes de mantega

3 cullerades de postres de tàperes

1 llimona

anet

sal i pebre


Posem una olla al doc amb aigua i sal i quan bulli hi posem les patates amb pell ben rentades. Les deixem bullint fins que amb una forquilla les punxem toves.

Salem i empebrem el tall de salmó. Posem una planxa al foc i quan la tinguem ben calenta hi posem el tall de salmó. El fem per un costat i per l'altre, però molt poc. Volem que ens quedi una mica cru de dins.

En un pot petit hi posem la mantega i amb el foc ben suau la desfem. Un cop desfeta la posem en un bol i la barregem amb el suc de la llimona. Ho batem fins a obtenir-ne una salsa espessa.

Trinxem l'anet ben petit i el posem a la salsa.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes. Les posem al fons d'una plata. A sobre hi posem el salmó fet a  trossos.

Hi posem les tàperes per sobre i ho amanim amb la vinagreta de mantega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada