dissabte, 26 de juliol del 2014

flam de pastanaga i coliflor

VISCA LA VERDURA

No s'acaba la manera de cuinar verdures. Ens les podem menjar: al vapor, bullides, saltades, en wok, al forn i avui en un flam. No ens avorrirem segur. Menjar sà no te perquè ser avorrit. I si les disfresseu una mica potser us passaran millor, dic jo. Aquest flam es pot menjar fred que ara també ve de gust. No em direu que no fa goig el color que agafa tot plegat?






INGREDIENTS:

1/4 de bròquil

1/4 de coliflor

3 pastanagues

1 paquet de daus de pernil

3 ous

1 bric de crema de llet

sal, pebre i estragó


Encenem el forn a 180º.

Posem una olla al foc amb aigua i sal.

Triem uns ramets ben petits de coliflor i bròquil. Potser ni tan sols en gastarem un quart de cada. Mireu que quedi plena la flamera que feu servir.

Pelem la pastanaga i la tallem a trossos no molt grans.

Quan l'aigua bulli hi afegim els ramets de coliflor i bròquil i la pastanaga. Ho deixem fins que ho puguem punxar amb facilitat amb una forquilla. Amb uns deu minuts en tindreu prou.

Separem per un costat els ramets de bròquil i coliflor i per un altre la pastanaga.

Agafem la pastanaga i la triturem amb els ous i la crema de llet. Ho amanim amb sal i pebre i una mica d'estragó.

Repartim els ramets de coliflor i bròquil a la flamera i els daus de pernil i ho cobrim amb la barreja líquida de la pastanaga.

Ho posem al forn encès només de la part de baix i poseu el flam més aviat cap a dalt en el forn.  Ho deixem entre 25 i 35 minuts. Fins que ho punxem amb una broqueta i no surti suc. Això vol dir que ja s'ha cuit de dins.

Esperem que es refredi una mica abans de tallar-lo. També el podeu guardar a la nevera per l'endemà. El podeu servir amb una maionesa amb una mica d'estragó dins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada