dijous, 21 de novembre del 2013

espaguetis amb llagostins

EP! TEMPS DE LLAGOSTINS

Resulta que ara és el temps de llagostins, no sé per què però ara se'n troben a les peixateries. La resta de l'any és molt estrany trobar-ne. Per tant aprofitem per fer receptes amb llagostins. Si els compreu frescos  i els congeleu no tenen cap problema, ho admeten la mar de bé. Per tant com que ara aniran molt més barats que d'aquí a un mes... ja ho sabeu, els compreu ara, els congeleu i els tindreu per les festes de Nadal. D'aquesta manera us estalviareu uns calerons. De fet la meva peixatera m'ho va aconsellar l'altre dia. Ells ja ho saben de cada any!
Quan no hi ha llagostins els podem comprar cuits congelats que són molt bons. Però si teniu llagostins frescos, per bullir-los, només us cal posar-los en una olla amb aigua ja bullint, sal i una fulla de llorer, i deixar-los 5 o 7 minuts segons la mida que tinguin. Us passo unes quantes receptes amb llagostins cuits.: amanida de llagostins amb salsa tàrtaraamanida de crèixens i llagostinscòctel de llagostins o lassanya d'estiu.






INGREDIENTS:

8 llagostins

175 g d'espaguetis

1/2 pot de mascarpone

1/2 bric de crema de llet

1 llimona

porradell  (ciboulet, aquelles tires verdes molt primes que tenen gust de ceba)

1 cullerada de mantega

3 cullerades de conyac

sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan bulli hi tirem els espaguetis i els fem el temps que indiqui l'envàs. Penseu que el temps que indica sempre és per fer la pasta al dente. Si us agrada una mica més cuita feu-la dos o tres minuts més.

En una paella hi posem la mantega i hi posem els llagostins amb sal i pebre. Hi posem el conyac i deixem que reduiexi, ja veureu que ho fa ràpid.

Els saltem ràpidament i hi afegim ratlladura de mitja llimona. Hi posem també la crema de llet i el mascarpone. Ho deixem reduir una mica, només tres o quatre minuts i apaguem el foc.

Quan tingueu la pasta ja feta la posem a la paella amb la salsa, encara que hi vagi una mica d'aigua de la cocció ajudarà a amalgamar la salsa. Ho deixem una mica tot plegat i apaguem el foc.

Ho servim amb porradell trinxat per sobre i ratlladura de llimona. Servim els llagostins al voltant del plat perquè facin més goig.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada