diumenge, 24 de novembre de 2013

arròs amb pinya

NO EM DONEU LA LLAUNA!

La veritat és que en aquest plat si voleu utilitzar la pinya de llauna... us ho deixo fer només en cas de necessitat. Si heu d'improvitzar un sopar i no teniu res més... va!, us ho deixo fer!
Però no em negareu que ara trobem pinya natural tot l'any, i segons en quines fruiteries fins i tot tallada.
Jo recordo que quan erem petits només es veia per les festes de Nadal, com una cosa excepcional. La resta de l'any la pinya en almíbar campava per tot arreu, sobretot en els "pijames". Que no sabeu què és un pijama? Un altre dia us ho explicaré.






INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs basmati

1 dent d'all petita

1 tros de gingebre fresc, una mica més gran que un didal

1/2 pinya

2 cullerades de salsa de soja dolça

2 cullerades de salsa de soja salada



Posem l'arròs basmati en una escorredora i li passem aigua per treure el midó que té per fora.

Posem una olla al foc amb 4 tasses d'aigua i dues d'arròs basmati amb una mica de sal. Tapem l'olla parcialment. Ho posem al foc i quan estigui bullint el baixem a foc mig. En quinze minuts tindrem l'arròs bullit.

Pelem el tros de gingebre i el ratllem. Amb un trinxador d'alls fem el mateix amb l'all. Si no tenim trinxador el pelem primer i després el tallem a trossos ben petits.

Tallem la pinya pel mig i li traiem tota la pell de fora, sense voler aprofitar massa, per no trobar gens de pell. La tallem a trossos.

Posem el wok al foc amb un fons d'oli i quan estigui ben calent hi posem la pinya.

Després d'unes quantes voltes hi posem l'all i el gingebre i les dues salses de soja. Si tenim l'arròs ja bullit, l'escorrem bé l'afegim al wok. Sinó apaguem el foc i ho tornem a posar més tard just per saltejar l'arròs.

Es salteja tot plegat un minut i ja es pot servir.




2 comentaris:

  1. Ha de tenir un gust ben exòtic, aquest arròs! Molt bo i molt digestiu, que per Nadal ens farà falta! Petons

    ResponElimina