diumenge, 17 de novembre del 2013

pollastre al conyac

FALTA UN MES

Encara falta un mes perquè acabem farts de pollastre, o sigui que encara en podem menjar. Després de Nadal ja serà més difícil haurem de deixar passar un altre mes. Jo no sé vosaltres però jo després de Nadal quedo avorrida de pollastre. Només de fer la gran cassola de pollastre rostit se m'en van les ganes de menjar-ne per un temps.
Però ara no hi ha problema. A més aquest pollastre és un xollo, no dona cap feina, es posa tot en cru i ell mateix va fent tot sol. El resultat és molt bó, ja ho veureu. Només vol temps, però no dona feina us ho asseguro. Si voleu provar un altre manera molt senzilla de fer podeu provar aquestes altres receptes de pollastre: pollastre amb magrana o pollastre coronitas.






INGREDIENTS:

2 quartos de pollastre tallats pel mig (millor cuixes)

1 tassa d'oli

1 tassa de llet

1 tassa de conyac

1 cullerada d'ametlles

2 patates

1 fulla de llorer

pebre negre

sal de bolets i làmines de tòfona opcional


Posem en una cassola en cru el pollastre ja salat i amb pebre negre, l'oli, la llet i el conyac, tot en fred. Hi posem les làmines de tòfona, la fulla de llorer i una mica de sal de bolets. Ho posem amb el foc alt fins que bulli, aleshores posem el foc mig i ho deixem 25 minuts.

Mentrestant pelem les patates i les estripem. Què vol dir això? Doncs tallar-les a quadrats i quan anem a fer l'ultim tall per convertir-la en un quadrat enlloc de tallar amb el ganivet, fem un petit tall i l'acabem d'estripar amb la mà. D'aquesta manera queden mal tallades i es desfan al coure.

Agafem una mica de suc de la cassola i en un morter aixafem les ametlles junt amb el suc.

Passats els 25 minuts hi posem les patates, les deixem 20 minuts i hi posem le picada d'ametlles i ho deixem 5 minuts més. Et voilà!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada