dijous, 31 de gener del 2013

mongeta tendra i patata amb maionesa especial

NO, SI JO MENJO VERDURA...
Ja me'ls conec jo aquests, diuen que mengen verdura i que els agrada molt... però en realitat només mengen mongeta tendra. Sí, d'acord val més això que res, no?
I a més, no m'ho digueu! Sou dels que necessiteu maionesa per menjar la verdura, oi? Però què tal si innovem una mica? La veritat és que la maionesa hi va superbé a la mongeta tendra amb patata, però no cal que la fem sempre igual, no? proveu aquesta recepta amb una maionesa diferent. Si sou dels que només mengeu mongeta tendra teniu altres receptes: spaguetti amb mongeta tendra , wok de mongeta tendra .





INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongeta tendra del cuquet ( no de la perona)

2 patates grans

maionesa amb anxoves:

1 ou

1 got d'oli

1 all escalivat

4 filets d'anxova

1/2 llimona


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. No escatimeu la sal, una verdura dolça no val res.

Mentre triarem les mongetes. Els tallem les dues cues de cada costat i les passem per aigua per rentar-les bé.

Pelem les patates i les tallem en quatre trossos de dalt a baix.

Quan l'aigua bull hi posem les patates i la mongeta tendra i ho deixem de 15 a vint minuts bullint, ho deixeu fins que les patates es parteixin amb l'espumadora sense esforç.

Preparem mentre la maionesa. En una paella petita hi posem un all amb pell i tot perquè s'escalivi. El torrem de tots els costats, l'hem de treure quan la pell ja es vegi una mica torrada.

En un pot batedor de turmix hi posem l'ou, el got d'oli, l'all escalivat sense la pell, les gotes de llimona i els filets d'anxova.
Posem el turmix a sota de tot del pot i l'engeguem. Deixem el turmix a sota almenys durant uns vint segons i anem pujant molt poc a poc cap amunt. Veureu com es va muntant la maionesa amb el poc aire que va entrant pels costats, que fa que la salsa es vagi emulsionant i es vagi espessint.

Escorreu bé la verdura i serviu-la amb la maionesa a sobre al gust de cadascú.

2 comentaris:

  1. Hola Núria,
    Jo la maionesa l'he substituit per lactonesa, així sempre puc fer-ne la quantitat que necessito i no la llenço, ja que es conserva molt millor. Per fer-la necessitem una part de llet(substitueix l'ou) per dos d'oli, mentre la proporció sigui aquesta podem fer-ne molta o poca, depenent de quants siguem i tranquils que en el gust no es nota.

    ResponElimina
  2. Tinc una curiositat, hi poses vinagre o llimona també? I com la fas, de la mateixa manera amb el turmix a baix i anar pujant? S'haurà de provar!

    ResponElimina