dissabte, 7 de gener del 2012

amanida de crèixens i taronja

DESENGRASSEM SI US PLAU!

Després d'aquests dinars tan quantiosos i a rebossar de greix potser que ho compensem una mica, no?
Jo crec que la cera de les orelles ja no és cera sino greix que em va sortint! Sort que de Nadal només n'hi ha un a l'any sinó no ho resistiriem. Reconec que amb els anys cada cop em costen més de digerir aquests plats. Recordeu però que l'any passat us parlava de les propietats de la papaia i la pinya per ajudar a digerir després d'aquesta mena d'àpats.
Doncs per sopar posem-hi una amanida lleugereta. Proveu els crèixens que son molt tendres i aporten una textura diferent a les amanides. Aquesta combinació la fa una amanida molt original.







 INGREDIENTS:

1 taronja

1/2 bossa de crèixens (canónigos en castellà)

2 talls de pernil serrà tallat prim

15 avellanes

vinagreta de taronja:

1 cullerada de mel

4 cullerades d'oli de girasol

1 cullerada de vinagre de mòdena

el suc d'una taronja (és la mateixa d'abans)

estragó


Posem en una plàtera els crèixens i a sobre hi posem els talls de pernil tallats a trossos.

Pelem la taronja de manera que ens quedi només la part taronja, que no ens quedi gens de pell blanca. Veureu que ens queden els grills al descobert, per tant tallem per la paret de cada grill de manera que anem traient els grills ja pelats, mireu-los a la foto.

Posem tots els ingredients per la vinagreta i els batem, aprofiteu la carcassa que us ha quedat de la taronja per treure'n el suc, i si peleu la taronja sobre un plat podreu aprofitar fins a la última gota, que no estem per llençar res.

Finalment tireu la vinegreta per sobre de l'amanida i decoreu-ho amb les avellanes pelades.

4 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmm aquesta si que la provaré, tots els ingredients m'agraden.
    Petons,

    Glòria

    ResponElimina
  2. Sí , si fem-la ja que ho necessitem per desengrassar una mica. Es pot fer la versió superlight amb galldindi enlloc del pernil, però potser ja seria massa,no?

    Petons guapa

    ResponElimina
  3. Hola Núria, he descobert el teu blog i estic encantada! No sóc una gran cuinera i per tant les teves receptes les trobo molt planeres i fàcils d fer. Només dir-te q m'agradaria en segons quin ingredient una mica mes d'explicació. Per exemple en una recepte de sopa d peix parles d l'anís estrellat q un cop fet servir l'hem d treure.... No he cuinat mai amb anís estrellat i l'única manera q l'he vist es en fulla seca i esmicolada, a punt per fer infusió. Llavors no se si es aixi, líquid, en pols, com herba, en branca ..... No només per l'anís sino per altres com estragó, fonoll etc. Espero q no et molesti el comentari, es per no espatllar la teva recepta !! Gràcies ! . Anna

    ResponElimina
  4. Hola Anna, m'encanta el teu comentari, aquestes aportacions em serveixen per millorar el bloc. És veritat que hi ha ingredients que son poc coneguts i que necessiten més descripció i explicació, ho tindré en compte. L'anís estrellat te forma d'estrella, a dins hi te llavors i en podràs trobar a les herboristeries, normalment en un super on hi ha espècies és més difícil de trobar-ne a no ser que en tinc una gran varietat. Espero veure't sovint per aquí. I per qualsevol dubte aqui estic. Un petó molt gran.

    ResponElimina