diumenge, 22 de gener del 2012

wok de mongeta tendra

NO SIGUEM LLEPAFILS

Precisament si no voleu trobar fils a la mongeta perona el que heu de fer és treure'ls abans amb un pela-patates. Passeu l'estri per cada costat de la mongeta i veureu com s'emporta els fils.
Ara ja no teniu excusa per no menjar mongetes nens. Va que les prepararem d'una forma moderna i una mica al dente que encara estan més gustoses. Si pot ser cuineu-les abans que portin dues setmanes a la nevera, ja seria un miracle que fossin gustoses després de passar quinze dies allà oblidades!!










INGREDIENTS:

1/2 quilo de mongeta tendra

2 cebes tendres

1 manat d'alls tendres

1 all

salsa de soja dolça

gingebre mólt o curry i si no en teniu pebre negre.


Després de rentar-la bé triem la mongeta. Traieu la punta de dalt i de baix i passeu el pela-patates per cada costat per endur-se'n els fils.

La poseu a bullir uns deu minuts amb aigua amb sal. Si un cop triades les partiu de dalt a baix pel mig, com que seran més primes les tindreu cuites en cinc minuts. Vosaltres mateixos calculeu en quina feina estareu més temps, si tallant-les o bullint-les senceres. Escorrem la mangeta tendra i la guardem per després.

Triem la ceba tendra, li traiem la pell de fora i li tallem la cua. La tallem en quatre trossos, si són petites en dos trossos estarà bé.

Triem els alls tendres, li traiem la pell de fora i la part verda de dalt i la cua fregallosa de baix. Els partim en dos trossos, perquè no siguin tan llargs. Si fossin molt gruixuts els podeu partir per la meitat.

Agafem un wok i el posem al foc ben alt amb un rajet d'oli. Ja sabeu que el foc ideal pel wok és el de flama, però jo ho faig amb la vitro i no passa res.

 En el wok es tracte d'anar posant els ingredients i fer-los voltar pel recipient perquè es vagin fregint. Posem  primer la ceba tendra, la saltegem una mica i després hi posem  la mongeta tendra. Després els alls tendres, després l'all ben trinxat, tres cullerades de soja un polsim de gingebre mólt.

No em digueu que no vé de gust menjar verdureta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada