dimecres, 25 de gener del 2012

pastís de xocolata i gingebre

UNA TARDA D'HIVERN 

Ve de gust passar una tarda fent pastissos ara que fa fred, engegar el forn i deixar que la cuina s'escalfi i que al cap d'una estona faci una olor irresistible, no?
Prepareu ingredients i sobretot algun estri per mesurar pesos, ja sabeu que és el més important per fer pastissos.
Recepta treta del llibre "500 pasteles" que em va regalar la meva neboda. Els vaig provant mica en mica.







INGREDIENTS:

140 grs. de xocolata negra 70%

85 grs. de mantega

3 ous grans (clares i rovells per separat)

28 grs. de farina

gingebre fresc un tros com d'1 cm quadrat o gingebre mólt

55 grs. de sucre blanc

pols de cacao amarg per guarnir


Escalfem el forn a 160º i engrassem un motlle desmontable circular de 20 cms. i el forrem de paper sulfuritzat.

Posem la xocolata i la mantega dins un bol i el posem dins un pot d'aigua, sense uqe l'aigua ens entri a dins al bany maria i engeguem el foc perquè s'ecalfi l'aigua del pot. Es tracta de desfer la xocolata a mida que l'aigua es vagi escalfant i la xocolata i la mantega agafin temperatura. D'qauesta manera però com que és al bany maria la xocolata no està directament al foc, sinó que s'ha d'anar escalfant només per desfer-se. Quan s'hagi desfet la retirem del foc i la deixem que es refredi una mica.

Ara preparem els altres ingredients. Necessitem 3 rovells d'ou 28 grs de farina i el gingebre ratllat ben petit.

Bateu també en un recipient les clares a punt de neu. Si teniu un turmix o un robot de cuina tindreu una eina per poder-ho fer. Un cop ja estan espumoses hi afegiu cullerada a cullerada els 55 grs. de sucre sense deixar de remenar.Un cop a punt  reserveu-les per després.

Ara ja tindrem la xocolata refredada. Afegiu els rovells i remeneu bé. Afegiu la farina des d'un colador. Hem de fer com una pluja de farina a sobre del bol i anar remenant, d'aquesta manera no se'ns faran grumolls. Finalment hi afegiu el gingebre ratllat.

En aquest moment incorporem a aquest bol les clares a punt de neu. Ho remenem com si emboliquessim, amb molta delicadesa per impedir que les clares es desinflin.

Ho tirem dins el motlle i ho posem al forn 25 minuts fins que ho trobem més o menys ferm al tacte però tou de dins.

El traiem del forn i el deixem refredar. Quan estigui fred el desenmotllem i li tirem per sobre el cacao en pols i també li podeu tirar sucre glass. Si hi poseu posavasos a sobre anireu fent formes quan tireu la pols per sobre, els canvieu de lloc i amb l'altre color quedaran altres formes. Mireu la fotografia.

Mmmmmm! Boníssima la combinació de xocolata i gingebre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada