divendres, 1 d’abril del 2011

tatin de poma o amb la fruita que vulgueu



FEM UN PATÍS CALENT ABANS NO FACI CALOR?

La tatin, segur que l'heu menjada en algun restaurant, i ens sembla que no es pot fer a casa, que és massa difícil. Doncs esteu equivocats. Molt fàcil, ràpida i no falla mai. A més es pot fer amb diferents fruites. La més típica és de poma o pera, però la podeu fer de prunes, de mango, de maduixes, etc.

Ara us explico la tècnica, després vosaltres ja decidireu de què, o si la voleu fer mixta, que no és mala idea, així tothom menja el què li agrada.



Tatin ja tombada de poma, pera i maduixes


INGREDIENTS:

4 pomes ( o l'equivalent  a les fruites que vulgueu)

1 paquet de pasta brisa ja feta

caramel líquid

3 cullerades de sucre  petites

50 grs de mantega

1/2 llimona

Tatin abans de tombar


Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Pelem la fruita i la trossegem a quartos si son pomes o peres, si son albercocs o prunes per la meitat i les maduixes si no son gaire grans es poden deixar senceres. En fi s'ha de fer trossos grans de la fruita.

Agafem una plàtera rodona i l'untem amb el caramel líquid ben escampat. Disposem els talls de fruita ocupant tot l'espai i fent un dibuix, que quedi tot el fons ple, la part més maca de la fruita tocant al vidre que és la que veurem quan tombem el pastís. A sobre hi repartim les cullerades de sucre i escampem les gotes del suc de la mitja llimona, hi posem també la mantega a trossets. Ho tapem tot amb la pasta brisa, com si possésim una manta a sobre. Si ens sobra massa pels costats del motlle la tallem.

Agafem el motlle i el posem al forn a 180º durant uns 25 minuts. Quan veiem la massa  està dauradeta de sobre ja estarà. Si tenim el forn amb funció ventilador millor. Com que es menja calenta es pot posar al forn mentre dinem o sopem i a l'hora de les postres ja estarà feta.

Un cop la traiem del forn li donem la volta posant un plat a sobre, com si giressim una truita.

Se serveix calenta amb una mica de crema de llet per sobre, si voleu també es pot servir amb gelat de vainilla o nata muntada , sempre al vostre gust i imaginació!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada