dissabte, 23 d’abril del 2011

risotto amb escamarlans

FEM RISOTTO QUE ESTÀ DE MODA

Els risottos és un altre d'aquells plats que admet moltes variacions. Hi ha la base per fer-lo i després els ingredients poden canviar. Avui el farem d'escamarlans i espàrrecs verds. Anem a comprar i veiem fins on ens arriba el pressupost. Segons que trobem a lo millor convé més fer-ho amb llagostins o amb gambes mitjanetes...
Aneu al mercat que farem un dinar de diumenge!






INGREDIENTS:

6 escamarlans

1 manat d'espàrrecs verds

1 got de vi blanc

1 cullerada de mantega

25 grs de formatge parmesà ratllat

1/2 ceba petita

2 tasses d'arròs

Agafem els espàrrecs i els torcem amb la mà fins on es trenquin sols, precisament per allà serà fins on estan tendres.  Aprofitem des de la punta fins on s'han trencat. Els tallem a trossos de 3 cms. Pelem la ceba i la tallem a trossos petits.

Posem una cassola al foc amb oli que cobreixi el fons. Hi posem els escamarlans sencers i donem dues voltes, no els hem d'acabar de coure, només saltejar-los una mica perquè l'oli ens agafi el gust del marisc. 
Els treiem de la cassola i hi tirem els espàrrecs, que es vaigin saltejant.

Posem un pot al foc amb aigua, amb un litre en tindrem prou.

Deixem dos escamarlans separats pel final del plat. Agafem els altres quatre que ens han quedat i els pelem. Reservem les cues pelades i posem els caps de tots els escamarlans un altre cop dins la cassola amb els espàrrecs. Anem apretant el cap perquè deixin anar el seu suc. 

Al cap d'unes voltes a la cassola traiem els caps i els posem a dins del pot amb aigua per fer un brou. Ens han sortit cars però no us amoineu que els hi traiem profit!

Ara ja podem posar la ceba  a la cassola i sofregir-la amb els espàrrecs.

Quan la ceba estigui tova ja hi podem tirar el got de vi i ho deixem uns minuts que es redueixi una mica. 

Ara ja hi podem tirar l'arròs i li fem donar un parell de voltes, perquè s'impregni bé de tots els ingredients. Agafem la cua dels escamarlans que haviem pelat i els tallem en tres trossos i els posem a dins la cassola amb l'arròs. 

Arribat aquest moment ja hi podem anar tirant  cullerots de caldo un a un. Anem remenant l'arròs i quan s'ha begut un cullerot n'hi tirem un altre. En aquest moment hi posem sal, un parell de pesics.

Quan hagin passat uns deu minuts li tireu la cullerada de mantega i la meitat del formatge parmesà ratllat.
Penseu d'anar-hi tirant sempre el brou, si no no es courà i s'enganxarà al fons. 

Al cap de 5 minuts més hi tirem la resta del parmesà ratllat i hi posem a sobre els dos escamarlans sencers. El deixem dos minuts més i ja estarà.

Abans de tancar definitivament el foc tasteu-lo per veure si ja està cuit o si s'hi ha de posar més sal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada