dimecres, 16 de febrer de 2011

flam


FLAM AMB COSES

"Aquestes galetes que has comprat no m'agraden", "aquestes madalenes ja no estan tendres", "això ja no és un panetone ni res"...
Cap problema, cap problema i cap problema. Torna :::: "La cuina de l'aprofitament!!!!!!
Doncs sí, tots aquests saldos de cuina que ronden un temps per l'armari sense gaire èxit, ara poden ser aprofitats.
Com? Doncs camuflats dins d'un flam. El flam és un postre que no costa de fer i que admet diverses versions. El típic es fa només amb els ous la llet i el sucre. Però si hi posem coco ratllat serà de coco. Si hi posem cafe, enlloc de tota la llet, serà de café, si el fem amb pomes...
avui el farem amb saldos d'esmorzars.



Aquet és amb madalenes fracasades i poma

INGREDIENTS:

3 ous

1/2 l. de llet

3 cullerades de sucre de les de sopa

caramel líquid

els saldos que tingueu: madalenes, melindros, galetes, mona, pa... Més o menys 4 madalenes per aquesta quantitat. També si pot posar poma.



Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Agafem un motllo que vagi bé per fer flam i li posen al fons el caramel líquid ben repartit.

Després pasem els ous el sucre i la llet per la batedora. Distribuim els tropezones que tingueu (madalenes, galetes, etc) pel fons del motlle ben esmicolats i li tireu els ous batuts per sobre.

Ho poseu al forn màxim al bany maria, o sigui dins d'una plata més gran amb aigua, i ho deixeu uns 35 minuts. L'heu de treure quan es vegi que està ben quallat i no és gens líquid.

Abans de tombar-lo heu d'esperar que es refredi bé, si ho feu quan està tebi es podria trencar.





flams al bany maria abans de posar al forn
flams al bany maria després d'estar al forn















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada