dimarts, 1 de febrer del 2011

pasta amb bròquil

FÀCIL, FÀCIL I MENGEU VERDURES QUE NO PASSA RES...

Jo us vaig donant idees per disfressar coses. De totes maneres aquesta és una recepta típica d'Itàlia, de la zona de la Puglia. Allà ho fan amb un tipus de pasta molt especial que la fan artesanalment donant-li la forma amb les mans. La pasta es diu orechiette, tenen forma d'orelletes petites. Però vosaltres la podeu fer amb qualsevol altra pasta que trobeu aquí, que tingui una forma semblant.

Total que és una manera de menjar bròquil més agradable, per si un cas no us agrada gaire el tema verd en general.






INGREDIENTS:


175 g de pasta (margarites, cargols, tirabuixons, macarrons petits, ...)

1/2 bròquil verd català (res de romanescus)

1 gra d'all gran

sal i oli


Posem una olla al foc amb sal. Mentrestant triem el bròquil. Hem d'anar tallant les flors sense aprofitar massa els tronxos, just per poder tallar bé les flors. Ja ho sé que el bròquil no te flors, em refereixo a la part que fa aquelles formes que... ja m'enteneu!

Quan l'aigua bulli li tirem el bròquil tallat per poms , si algun pom es massa gran el partim en dos. En 10 o 15 minuts  ja estarà cuit. Ho notarem perquè quan punxem amb una forquilla  no ofereix resistència.

Mentrestant agafem una altra olla gran i la posem al foc amb aigua i sal i esperem que bulli. Quan l'aigua bulli hi tirem la pasta i la fem el temps que ens indiqui l'envàs.

Agafem el gra d'all, el pelem i el tallem a trossos ben petits.

Quan el bròquil ja està cuit l'escorrem ben escorregut. Posem una paella al foc amb oli que cobreixi el fons i l'all trossejat. Li donem dues voltes ràpides a l'all i hi afegim el bròquil. Només s'ha de barrejar tot bé i es pot apagar al cap d'uns segons.

Un cop feta la pasta l'escorrem bé. Recordeu de parar la cocció amb un bon raig d'aigua freda abans d'escorrer-la, així no quedarà enganxosa. La tirem a la paella amb el bròquil, ho remenem tot junt i ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada