dissabte, 5 de febrer de 2011

crema d'espàrrecs

SOPES CALENTONES

Hi ha diferents versions de sopes de verdures. Us donarés una recepta per fer una crema d'espàrrecs que mai més en tornareu a menjar de sobre.

Que consti que jo n'havia menjat moltes de sobre però no sabia com fer-me una sopa que fos bona.

Amb aquesta recepta no us hi podeu resistir. Proveu-la!






INGREDIENTS:


1 manat d'espàrrecs verds

1 gra d'all

5 cullerades de farina d'arròs o maicena (cullera de sopa)

sal i oli



Agafem una cassola baixa prou ample perquè hi càpiguen els espàrrecs, l'omplin d'aigua per cobrir just els espàrrecs, més o menys un litre, i la posem al foc.

Mentrestant agafem els espàrrecs i els hi tallem només la part blanca més dura. Els netegem i quan l'aigua de la cassola bulli hi posem els espàrrecs. Els deixem bullir uns 7 minuts. 

Mentrestant en una olla no molt profunda hi posem un raig d'oli i hi posem un all ben trinxat.

Quan hagi passat el temps traiem els espàrrecs de l'aigua, però atenció que aprofitarem el caldo de bullir els espàrrecs, no el llenceu.

Tallem els espàrrecs a trossos no molt petits, si l'últim tros és massa fibròs no l'aprofitem.

Posem ara una olla fonda al foc amb l'oli hi saltem rapidament primer una mica l'all trinxat i deseguida li posem els trossos d'espàrrecs. Els donem unes quantes voltes i els deixem a foc baix tapats uns 7 minuts més. Un cop passat aquest temps hi afegim el caldo d'haver-los bullit i apugem el foc una mica. Al cap de 3 minuts de bullir hi posem les cullerades de farina d'arròs o maicena i ho remenem bé perquè no es facin grumolls i després de tres minuts ja es pot apagar. 

Passem tota la sopa pel túrmix fins que ens quedi una crema ben fina.

Es pot servir amb crostonets de pa que es poden comprar ja fets i n'hi ha de molts gustos: d'all i julivert, de formatge, de bacó...

4 comentaris:

  1. Boníssima, hi hem afegit carxofes al sofregir amb els alls i els esparregs

    ResponElimina
  2. que bona, ara començan a estar be de preu, serà el moment de fer-ne'n.

    ResponElimina
  3. I tant i és molt fina, queda molt suau i gustosa ja ho veuràs.

    ResponElimina