dijous, 10 de febrer del 2011

coquilles Saint Jacques

CUINA D'APROFITAMENT

Ara que ja teniu moltes receptes per fer de peix al forn, o fins i tot el podeu fer al vapor un dia, resulta que no calculem bé i ens sobra peix, n'hem fet més del que hem menjat. AH!! que això no us passa perquè en temps de crisi el que feu és comprar just i no se què.

Però penseu que si un dia trobeu un lluç sencer que està bé de preu, és millor comprar-lo senser que comprar dues rodanxes, estalviareu comprant-lo sencer.

I ara vaig al que ens interessa, si quan el fem ens en sobre... No patiu! Es pot reaprofitar! El podem reciclar sense problemes. La forma més coneguda és fent croquetes , que un dia ja en parlarem. Però avui us en explicaré una altra.






INGREDIENTS:

Peix que ens ha sobrat de fer al forn

Unes gambetes o llagostins congelats (no poso la quantitat, que és cuina d'aprofitament)

o

Uns musclos comprats i fets al vapor uns 150 grs. (els musclos van a 3 euros el quilo o menys)

LLet

Farina

Formatge ratllat emmental

una mica de mantega

sal i pebre

1/2 ceba petita



Engeguem el forn al màxim perquè es vagi pre-escalfant.

Agafem la ceba la pelem i la tallem a trossets petits. Si tenim llagostins a gambetes les pasem per la paella   amb una mica d'oli  abans de posar-hi la ceba i les retirem. Posem la ceba a la paella  que vagi fent, a foc mig. Quan estigui tova hi afegim el peix que ens ha sobrat a trossos no molt petits  i les gambetes o els musclos ja oberts (si  hi poseu musclos penseu a treure'ls hi el fregall que es molt desagradable).

Per fer els MUSCLOS AL VAPOR:
Agafem els musclos i els netegem una mica, tot depén del grau d'exigència de cadascú, que consti que als restaurants els netegen molt poc. Els posem en una cassola i els esquitxem d'aigua tres vegades i els hi afegim una fulla de llorer. Posem la cassola ben tapada al foc i en 5 minuts els musclos ja s'han obert tots i ja estan fets. Un magnífic segon plat també si voleu!!

Tornem a la paella i li afegim dues cullerades de farina, deixem que la farina s'escalfi bé. Després hi afegim dos gots de llet, no gaire grans. Això ens farà com una beixamel que amalgamarà tot plegat. Hi tirem una mica de sal i pebre. Quan hagi espessit una mica ja es pot apagar, si ho trobem massa espès sempre s'hi pot afegir una mica de llet.

Repartim aquesta massa amb dos platetes planes, com per fer ous al plat i hi posem el formatge ratllat per sobre i dos trossets de mantega a sobre de tot.

Ho gratinem al form uns 10 minuts màxim.

2 comentaris:

  1. Mmmmm! Suposo que al microones també quedarà bé oi? (Recordem que no tinc forn)

    ResponElimina
  2. I tant , ja saps que ja no tinc microones... però si ho poses amb funció grill deu ser el mateix. Petons La mami

    ResponElimina