diumenge, 2 de febrer del 2014

fusilli amb mandonguilles

DESCOBRIMENTS

No sé si us descobriré els tomàquets secs avui. Si no els coneixeu us els recomano. Són tomàquets deixats assecar i posats després amb oli i espècies, són molt gustosos. Ens poden servir per acompanyar una pasta, per un peix al forn, per una amanida, fins i tot per uns cigrons. O sigui que si feu la inversió l'amortitzareu. A més ben tapats a la nevera s'aguarden força temps.
Doncs avui aquesta recepta de pasta en porta.. Una recepta molt complerta que pot ser un plat únic, que ara ja convé, no?






1 ceba petita

1/2 de llauna de 400 grs de tomàquet triturat

175 grs de fusilli

1 raig de vi pedro ximenez o de vi ranci

4 tomàquets amb oli

oli i sal

per les mandonguilles:

100 grs de carn trinxada de vedella

1 butifarra crua

1 ou

2 llesques de pa de barra gruixudes (sense crosta)

1 tassa de llet

3 cullerades de pa ratllat

3 cullerades de farina

orenga


Per fer les mandonguilles posem el pa en remull amb la llet.

Barregem les carns, l'ou, l'orenga i li posem el pa remullat i ben escurregut. Un cop barrejat hi posem una mica de pa ratllat fins que la consistència no sigui clara, que es lligui tot plegat i no rellisqui.

Ara fem les boletes de mida petita fent-les rodolar pel palmell de la mà com si fessim plastelina. Posem en un tros de paper d'alumini la farina i les rebossem, de manera que ens quedaran segellades.

Posem una paella amb oli suficient per cobrir-les fins la meitat i fregim les mandonguilles. Quan l'oli estigui molt calent les posem primer d'un costat i quan s'han daurat de l'altre. Un cop fetes les retirem i guardem l'oli.

Ara ja podem posar una olla al foc amb aigua abundant i sal per bullir la pasta. Quan l'aigua bull hi tirem la pasta i la deixem bullint el temps que indiqui l'envàs. Si no us agrada al dente deixeu-la una mica més.

Pelem la ceba i la ratllem. Fregim la ceba en el mateix oli de les mandonguilles.

Hi posem un raig de Pedro Ximenez i les mandonguilles i el deixem una  mica que es redueixi.  Després hi posem el tomàquet triturat amb sal i sucre. Deixem que es faci a foc mig, fins que veiem que l'oli sura per sobre el tomàquet, això vol dir que ja està fet.

Un cop apagat el foc hi afegim el tomàquet sec tallat a trossos no molt grans.

Un cop feta la pasta l'escorrem i la barregem amb la salsa, que doni un parell de tombs al foc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada