diumenge, 7 de maig del 2017

pilota amb salsa de tomàquet

CARN D'OLLA

Quan feu caldo hi poseu de tot? Jo sí, la veritat és que no en faig massa de caldo. Però quan en faig, faig un complet! O sigui la versió d'escudella i carn d'olla. Sempre hi poso pilota de més i la que sobra la congelo ben embolicada. És un tall meravellòs per fer servir algun altre dia que tingui pressa o per posar en un taper. La podeu preparar amb una beixamel amb ceba i gratinar-la al forn o fer aquesta versió més sana que us proposo avui. I si voleu tenir mandonguilles ja fetes, fregides i tot i a punt de preparar amb salsa podeu agafar idees amb aquestes receptes: mandonguilles a la jardinera, mandonguilles amb samfaina, mandonguilles mixtes amb dues salses, mandonguilles amb llet de coco o sípia amb mandonguilles. Ja ho veieu en teniu per triar i remenar.






INGREDIENTS:

2 pilotes de mida ració

1 tomàquet de branca

2 grans d'all

4 pebrots del piquillo

oli i sal



Tenim la pilota feta d'un dia que ens ha sobrat de l'escudella i carn d'olla, per tant això ens ho estalviem.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, que no n'hi hagi un excès. Hi posem els alls xafats amb un cop i deixem que aromatitzi l'oli.

Hi posem els pebrots del piquillo tallats a tires no gaire primes. Amanim els pebrots amb una mica de sal i sucre.

Pelem el tomàquet i el tallem a trossos no gaire grossos. El posem també a dins la paella i el podem amanira mb una mica més de sal i sucre, molt poc, no us passeu. Si voleu també hi podeu posar pebre negre o alguna herba que us agradi com farigola, orenga o herbes provençals que és una barreja que hi podria anar bé. Ho deixem fer a foc baix fins que notem el tomàquet ben tou.

Tallem la pilota a rodanxes i l'afegim a la paella. Com que ja és cuita només volem que s'esclafi i es barregi amb tot plegat. Tombem els talls perquè s'impregnin d'un costat i de l'altre amb compte que no es trenquin i ... ja està!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada