divendres, 28 d’abril del 2017

sopa amb caldo de verdures

CUINA D'APROFITAMENT

Què és la cuina d'aprofitament? Doncs aprofitar els aliments i no llençar-los sense donar-los una altra oportunitat. També podria ser cuina d'aprofitament coure d'una sola vegada mongeta tendra per dues vegades, amb la mateixa despesa d'energia cous per dos àpats. La segona vegada li dones un aspecte diferent a les mongetes fent una recepta diferent. Això també és aprofitament. També ho és preparar unes croquetes de santa Teresa amb pa sec, encara que al preu que va avui en dia el pa surt molt més car l'ou per fer-les que el que costaria el pa que llences. Però el fet no és tant el cost sinó la consideració en si que els aliments s'han d'aprofitar i no llençar. Avui us proposo aprofitar el suc de coure verdures o llegums. Us sorprendreu que bona que queda la sopa. I com que encara fa fred vé de gust. Aquí teniu altres plats d'aprofitament: mongeta tendra amb pernil dolç, amanida de mongetes de colors, amanida niçoise, mongetes amb shitakes, croquetes de santa teresa, croquetes, coquilles saint jacques o sopa de miso.









INGREDIENTS:

1 litre de caldo vegetal

100 g de fideuets

4 ous de guatlla

1 tall de pernil

oli

julivert



Posarem el caldo al foc i hi posarem els fideuets quan bulli i un rajolí d'oli.

Mentre coem els ous de guatlla, els posem en un pot amb aigua i comptem tres minuts a partir que comencen a bullir i ja podem apagar.

Servim la sopa acompanyada dels ous de guatlla partits per la meitat, el pernil a trossets petits i el julivert ben trinxat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada