dimecres, 19 d’abril del 2017

seitons en vinagre

SI TENIU SORT

Si teniu sort, si sou afortunats a la vida tindreu una peixetera de confiança que us tractarà com a reis. Naturalment vosaltres li correspondreu no fent-li el salt, però realment s'ho val. Sobretot en un moment així, ara que és temporada de seitons, no te preu poder dir-li a la peixetera que vols mig quilo de seitons ja fets a filets. Evidentment li has de comprar també coses cares, no pots anar cada dia que et trii mig quilo de sardines i mig de seitons, no seria just comprar el peix més barat i a sobre donar sempre feina. Doncs res que si sou dels afortunats i compteu amb una peixetera de confiança no us costarà res de fer aquests seitons en vinagre que podreu guardar a la nevera per posar a les amanides o per esmorzar o sopar amb pa amb tomàquet. Estan garantits de bons que surten! Teniu més peix blau per fer si us voleu cuidar: seitons cruixents, bonítol en escabetx, sardines al forn, marmitako de bonítol, tonyina amb ceba al vi negre, tartar de tonyina o tonyina amb emulsió de tomàquet.






INGREDIENTS:


1/2 quilo de seitons a filets

2 grans d'all

unes branques de julivert

150 ml de vinagre de vi

75 ml d'aigua

oli

sal i pebre



Acabem de netejar una mica els filets de seitons de les restes d'escates i tripes que puguin haver quedar. Si voleu tenir seguretat que no us agafarà la malaltia de l'anisaquis per menjar peix cru el millor que podeu fer es congelar-los durant més de 24 hores. D'aquesta manera assegurem que el paràsit s'ha mort.

Un cop tenim els filets ben nets el salem i els empebrem. Després els submergim amb la barreja de vinagre i aigua amb la proporció que us he donat i els deixem que es macerin durant unes 4 hores. No cal més.

Trinxem all i julivert ben petit. Escorrem els filets de seitons i els posem amb un recipient espolsant per damunt l'all i julivert en cada capa i un raig d'oli. Ens han de quedat submergits en oli. D'aquesta manera es conservaran millor i quedaran més amorosos. Ara ja es poden tancar hermèticament i guaradar a la nevera per anar menjant quan vulgueu.




                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada