dissabte, 15 d’abril del 2017

cebetes caramelisades

ACOMPANYAMENT

Avui com fer un acompanyament d'aquells de bombo i plateret. Per acompanyar carn al forn de vedella, de pollastre, de xai... Va bé amb el que vulgueu. Amb el tall al forn amb salsa de ceba jo les hi vaig servir i encara que sembla una reiteració hi va d'allò més bé. Es tracta de trobar l'equilibri i no fer-les com si fossin una melmelada. Proveu-les de fer només es necessita una mica de paciència per pelar-les. Podeu fer altres acompanyament per la carn com: pastanagues especiades al forn, pastanagues estofades, verdures confitades, escalivada express, patates i gírgoles al forn, patates gratin o patates al forn. Compreu cebetes quan en trobeu a la botiga, no n'hi ha sempre!





INGREDIENTS:

1/2 quilo de cebetes petites

2 cullerades de sucre moré

2 cullerades de conyac

1/2 cullerada de mantega

farigola

sal i pebre


Posem les cebetes sense pelar amb aigua bullint i les deixem fer uns 10 minuts. Això ens ajudarà a pelar-les i les estovarà una mica.

Passats els 10 minuts bullint les colem i les pelem.

En una paella al foc hi posem la cullerada de mantega i les cebetes ja pelades. Hi afegim sal i pebre les cullerades de sucre roig i la farigola. Hi posem també les cullerades de conyac i les deixem fer a foc molta baix tapat fins que les trobem ben toves. Si es consumeix massa el cinyac i encara no estan fetes hi podeu afegir una mica de res d'aigua.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada