diumenge, 5 de febrer del 2017

moixina amb all i pebre

QUAN LA TEVA BOCA ET PORTA AL PASSAT

Que ho fa que hi ha plats que immediatament et transporten a un altre moment, a una altra edat, a una altra casa, al soroll d'uns altres plats? Hi ha receptes que aconsegueixen que això passi. Som molt afortunats els que podem aconseguir això tastem un plat d'aquells que feien la tia Pepa, l'àvia Palmira, el pare o la mare i automàticament el nostre cervell rep sensacions d'un altre moment.  Doncs això em passa amb la moixina amb all i pebre. Us la passo perquè pogueu crear aquests records en les vostres persones estimades. Bona sort! I si us agraden els guisats tipus mariner podeu mirar totes aquestes receptes: suquet de peix, sípia estofada, sarsuela, musclos amb ceba i tomàquet, pop amb patates i allioli, cassola de quaresma o lluç amb salsa verda. Uns plats de casa de tota la vida! Si no heu menjat mai mussola us l'aconsello, sobretot pels nens, no tenen gens d'espines, només la del mig com els raps.








INGREDIENTS:

1 mussola o moixina de mig quilo

1 tomàquet ben madur

2 cullerades de pasta de nyores

2 patates

1 gra d'all

8 ametlles



Agafem la mussola tallada a talls amples la salem i l'enfarinem.

Ratllem el tomàquet. Pelem les patates i les tallem estripant l'últim tros. Això vol dir que tallarem les patates de llarg en quatre trossos, però quan haguem de partire-les en daus més petits no les caabem de tallar amb el ganivet sinó que estripem l'últim tros. D'aquesta manera queden tallades irregularment, no amb un tall net i això fa que per allà puguin anar perdent el midó i tornin la salsa del guisat més espessa.

En una cassola una mica fonda hi posem un fons d'oli que just cobreixi  la base de la cassola. Hi posem els talls de la moixina enfarinats i els enrossim per tots costats.

Hi afegim el tomàquet ratllat i les dues cullerades de pasta de nyores. Ara es troben uns pots que porta la carn de les nyores i no cal que les escaldem i en rasquem la carn. És molt més pràctic.

Un cop el tomàquet s'ha cuit hi posem les patates ja tallades i un got d'aigua. Si no queda prou cobert en podem posar una mica més, però atencio no volem que les patates s'ofeguin. Han de ser patates i peix amb suc, no una sopa. Abaixem el foc i ho deixem bullir uns 15 minuts fins que punxem les patates toves amb una forquilla. Si ho voleu remenar feu-ho per les nanses sacsejant i no trencareu el peix més del compte.

Mentre preparem un all i 8 ametlles i ho passem pel túrmix amb un parell de cullerades de suc i un parell de trossos de patata quan ja sigui cuita perquè es trituri millor. Un cop feta la picada la tirem a la cassola i ho deixem fer 5 minuts més i apaguem el foc.

Si ho deixem reposar una mica molt millor. Bon profit i bons records!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada