divendres, 24 de febrer del 2017

carbassons farcits amb samfaina

RODONS

Els heu vist aquest carbassons rodons? No te'n pots estar de comprar-los! Fan molt de goig i et diuen farceix-me, queden la mar de bonics farcits. Se'n podria fer una versiço freda per l'estiu ara estic pensant. Però ara toca fer-ne una versió per l'hivern. Ja veureu que gustosos queden. Els carbassons son força dolços per això convé poar-hi un contrast de gust en el farcit. Avui he decidit posar-hi olivada, la pasta d'olives negres perquè li dono un contrast salat. Si us agrada farcir verdures podeu mirar totes aquestes receptes: carbassó farcit d'arròs, carbassons amb camagrocs, patates farcides amb verdures, albergínies farcides de carn, albergínia farcida de tonyina, farcellets d'albergínia, vano d'albergínia o patates farcides de carn i rovellons.







INGREDIENTS:


1 ceba petita

1 tros d'albergínia (que no arribi a mitja)

1 tros de pebrot vermell (com un quart)

4 carbassons rodons petits

2 cullerades petites d'olivada

2 cullerades soperes de tomàquet triturat

herbes provençals

oli, sal i pebre



Encenem el forn a 200º.

Mentre s'escalfa rentem els carbassona amb aigua ben rentats perquè aprofitarem la pell. Els tallem per la part de dalt just per fer-los com un barret.

Amb una cullera petita buidem els carbassons de la seva carn deixant només una pared a tot el voltant d'un cm. Els amanim amb sal i pebre i una rajolí d'oli.

Posem els carbassons al forn en una plàtera plana i els deixem 25 minuts, el carbassó i al costat la seva tapa. Penseu a posar una mica d'oli a la tapa que no s'enganxi a la plàtera.

Mentre tallem el que hem tret dels carbassons a trossets petits. Rentem el pebrot vermell i també el tallem a trossets petits.

Pelem el tros d'albergínia i la tallem també a dauets petits.

Pelem la ceba i la fem a quadrats més aviat petits.

Posem una paella amb una mica de res d'oli i saltem les verdures a foc mitjà baix. Les amanim amb les herbes provençals, una mica de pebre i molt poqueta sal, recordeu que després hi posarem olivada que ja és salada.

Un cop les herbes s'han estovat hi posem la salsa de tomàquet i la deixem fer-se 5 minuts, un cop feta hi afegim les cullerades d'olivada, ho remenem i apaguem el foc.

Traiem els carbassons del forn, els farcim amb aquestes verduretes i els tapem. Els tornem a enfornar 10 minuts més i ja estaran a punt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada