dijous, 8 d’octubre del 2015

gelatina de maduixes amb prèssec

PRÈSSECS

Els prèssecs que desperten passions i ens fan prendre partit. A mi m'agraden els que son d'aigua, m'encanta com estan de sucosos, que t'omplen tota la boca amb una sola queixalada. Però hi ha els defensors i partidaris dels prèssecs de vinya, i encara més dels prèssecs de Calanda que son els millors. A mi no em diuen res aquests últims, però ja se sap hi ha gustos per tot. Però ja que n'és el temps farem una recepta amb els prèssecs grocs o durs. Em vaig veure obligada a inventar-me alguna recepta quan em van regalar una caixa de prèssecs a la botiga. Els vaig haver de gastar abans no es fessin malbé. La veritat és que va triomfar molt. No us espanteu que no pot ser més senzilla. Podeu provar de fer una recepta salada amb els prèssecs si voleu amanida amb prèssecs i boletes de formatge.









INGREDIENTS:

4 prèssecs grocs o de Calanda

1 sobre de gelatina de maduixa

1 cullerada petita de mantega

1 llimona

2 cullerades petites de sucre moré

2 cullerades de melmelada de fruits vermells



Pelem els prèssecs i els fem a quadrats ben petits. Els repartim per motlles de flams individuals. Si teniu un motlle gran també el podeu fer servir. Penseu que un sobre de gelatina ens donarà per fer més o menys 8 flams. No s'han d'omplir de prèssec les flameres, només posar-n'hi una quantita que sigui menys de la meitat del motlle.

Guardeu prèssec que us quedi per fer el coulis de prèssec.

Feu la gelatina tal i com indica el sobre i aboqueu-la per damunt del prèssec a dins dels motlles. Un cop es refredin una mica els tapeu ben tapats amb paper film i els poseu a la nevera. Almenys 3 hores perquè qualli bé. Si ho feu d'un dia per l'altre encara millor.

Per fer el coulis posarem el prèssec que hem reservat en un pot amb la mantega, el sucre i el suc de llimona. Ho deixem a foc baix fins que es desfaci. Ho passem pel túrmix fins que es faci una salsa fina.

Agafem les cullerades de melmelada de fruits vermells i també les passem pel túrmix amb una mica d'aigua perquè quedi més líquida.

Per desemmotllar els flams els posem dins un plat amb aigua calenta perquè s'escalfi la part de baix i dels costats i d'aquesta manera els desemmotllarem amb facilitat.

Posem en el plat un fons de coulis de prèssec i una pintada de coulis de fruits vermells. Com vulgueu, creeu un dibuix ben bonic, i al damunt hi posem la gelatina amb el prèssec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada