dijous, 22 d’octubre del 2015

pollastre al forn amb fonoll i verdures

EL POLLASTRE DE SEMPRE

I tant el pollastre de sempre, al forn, però aquesta vegada l'acompanyarem d'unes verdures diferents. Us sorprendrà el resultat. Farem servir una verdura poc usual que és el fonoll. Jo us animo a fer-lo servir, és un gran aliment i a més facilita la digestió, entre d'altres propietats. Per exemple per digerir millor els llegums o evitar-ne les flatulències us pot anar bé. Se n'aprofita tot: el bulb, les fulles com a herbes per condimentar i les llavors tan per condimentar com per fer en infusions per curar dolències. En fi animeu-vos a fer-lo servir tan cru com cuinat. Aquí en teniu alguns exemples: amanida de fonoll i taronjaamanida amb vinagreta de tomàquetmacarrons amb fonoll o fonoll gratinat. Ben aviat us posaré una truita de mongetes amb una amanida amb fonoll que és una molt bona combinació per ajudar a païr el llegum.
Així que la propera vegada que veieu fonoll a la botiga us l'emporteu cap a casa de seguida!










INGREDIENTS:

1 pollastre sencer

1 got de conyac

herbes provençals

1 llimona

2 fulles de llorer

sal i pebre

acompanyament de fonoll i verdures:

2 cebes

2 pomes

1 fonoll

1 patata grossa

1 got de vi blanc

sal i pebre


Encenem el forn al màxim perquè es vagi escalfant.

Mentre preparem el pollastre. Li traiem les plomes que pugui tenir a les ales o pel final de les cuixes. Li traiem la part del coll si no li havien tallat a la polleria.

El salem per dins i per fora i li posem pebre i herbes en quantitat. Trenquem les fulles de llorer i les hi posem dins. Tapem el forat de baix del pollastre, el més gran, amb una llimona sencera. No cal que li posem oli. El mateix greix que te ja el courà.

Deixem el pollastre dins el forn en una plàtera fonda, durant mitja hora. Millor en una plàtera fonda que d'aquesta manera quedarà més sucós. Després el tombem de l'altre costat i li posem pel damunt el got de conyac i el deixem 30 minuts més.

Mentre el pollastre és al forn preparem ara les verdures, necessitarem 40 minuts per fer-les. Pelem les pomes i la ceba. Traiem la fulla més gruixuda de la part de fora del fonoll.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes primes. Les posem a sota de tot d'una plàtera d'anar al forn que sigui fonda també. Si ho posem en una plàtera plana se'ns recremarà tot.

Damunt de les patates hi posem les pomes, les cebes i el fonoll tot tallat en quatre trossos. Ho amanim amb una mica de sal i pebre i un raig d'oli. Ho deixem 20 minuts al forn a sota de la safata del pollastre, però que no toqui el fons del forn que se'ns podria cremar. Les verdures es faran amb la mateixa escalfor del forn que fem el pollastre. Passats els 20 minuts hi posem un got de vi blanc i ho deixem 20 minuts més.

Servim el pollastre acompanyat de les verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada