diumenge, 16 de febrer del 2014

quiche de porros

HOOLLIGAN!

Jo no diria tant però sí que és veritat que sóc molt aficiionada a les quiches. Poden ser un primer plat, les pots portar d'excursió o poden ser un sopar. Les pots tenir fetes i escalfar-les al moment, te les pots menjar fredes... en fi és un plat molt versàtil perquè a més hi ha infinites varietats.






INGREDIENTS:

1 massa de pasta brisa (les de la marca Rana o Buitoni surten molt bones)

2 porros

2 talls de bacon

3 talls prims de emental

3 ous

1 brick petit de crema de llet

sal i pebre negre


Engeguem primer de tot el forn perquè s'escalfi.

Pelem els porros, els traiem la pell de fora i fem un tall a dalt fins a mig porro per poder passar aigua i netejar-los bé. Els tallem a rodanxes.

En una paella hi posem un raig d'oli, just per cobrir el fons i la posem al foc. Hi posem el bacon tallat a trossos petits. Deixem que es torri una mica i hi posem el porro. Hi posem una mica de sal i pebre.

Agafem una plàtera d'anar al forn rodona i hi posem la massa brisa amb el paper que porta i tot, que quedi a la part de sota. Retallem les puntes del paper i el deixem rodó. Ho tapem amb paper d'alumini, l'hem de posar enganxat a la massa, i ho posem al forn durant 10 minuts a 180 º.

Quan el porro estigui tou ja el podem treure.

En un pot batedor hi posem els ous, la crema de llet i una mica de sal i pebre. Ho batem bé amb el turmix.

Traiem la massa del forn i l'hi retirem el paper d'alumini. Al fons hi posem els talls de formatge emental. Per sobre hi repartim el porro i el bacon i tirem la barreja d'ous i crema de llet per sobre.

Ho posem altra vegada al forn durant 20 minuts a 180º amb el forn en funció ventilador, si la teniu, si no la teniu ho podeu posar engegat a dalt i baix.

2 comentaris:

  1. ui, que bona de porros! A casa també ens agrada molt, i hi afegim una mica de pernil dolç o bacon, també. Ara m'has fet venir ganes de fer quiche, ja veus!! he he he

    ResponElimina
  2. Jo sóc molt fan de les quiches, sempre estic a punt!

    ResponElimina