dijous, 20 de febrer del 2014

menestra de carxofes i pèsols

MENYS ÉS MÉS

Ja ho diuen que menys és més. En aquest cas pocs ingredients i un resultat molt bó. I més ara que és temps de carxofes. Compreu-les ben tendres, verdes de tot arreu i amb les fulles ben apretades, que no cedeixin a la pressió dels dits. Aquest és el secret del plat, que les carxofes siguin ben fresques. Feu-les de seguida quan les compreu, si les deixeu a la nevera es passen de seguida, són delicades com una flor, o potser són una flor? La barreja de la dolçor del pèsols amb les carxofes és deliciós, proveu també la combinació amb la dolçor del moniato carxofes, patata i moniato al forn, un plat molt senzill però boníssim.






INGREDIENTS:

5 carxofes

250 grs de pèsols congelats

oli

Traiem els pèsols del congelador perquè s'atemperin.

Triem bé les carxofes. Traiem totes les fulles de la part de fora fins que es trenquin soles de tendres que són. Tallem la part de la punta de les fulles fins la meitat de la carxofa. Ja ho veieu que només aprofitem la part més interior de la carxofa que és la més tendra.  Tallem cada carxofa en quatre trossos. Si voleu aprofitar massa la carxofa us en penedireu perquè trobareu fulles que fan fregall, que tindran massa fibra.

Posem aigua a bullir i hi tirem les carxofes. Retirem l'excés d'aigua, només volem que quedin just cobertes, si sobra aigua la traiem en aquest moment. Hi posem sal i ho deixem bullint fins que les carxofes estiguin ben tendres, les podem punxar amb una forquilla per comprovar-ho.

Un cop les trobem ja cuites hi tirem els pèsols i els deixem cinc minuts després que arrenquin el bull.

Quan hem apagat el foc agafem pèsols i els posem en un pot batedor de turmix, aproximadament la meitat dels pèsols. Els passem pel turmix junt amb una mica del caldo de bullir la verdura.

Posem el puré de pèsols altre cop dins les verdures amb el caldo que es barregi tot plegat i ho servim en un plat amb un raig d'oli per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada