dijous, 13 de febrer del 2014

musclos a la croata

BÉLGICA

Ja ho sé que Croàcia no te res a veure amb Bélgica. És conegut que a Bélgica els musclos són un plat nacional. És un plat que ens sona o potser fins i tot n'hem menjat. Porta api i ceba i una mica de vi blanc.
Però resulta que a Croàcia els musclos els fan amb un ingredient diferent: el formatge parmesà. Potser és per la seva proximitat a Itàlia. La veritat és que el resultat és sorprenent. Aquest plat es pot degustar a tota la costa croata, que és molt llarga per cert.
És una recepta molt senzilla, proveu-la. Si voleu d'altres receptes amb musclos al bloc hi trobareu: crema de musclosmusclus a la marineramusclos al vapor o cassola de closques.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de musclos

50 grs de parmesà ratllat

1 cullerada d'oli

1 cullerada de mantega

1/2 tassa de café de vi blanc


Netegem els musclos, els hi arranquem el fregall que surt de la closca estirant fort. Si la closca està molt bruta la podeu rascar una mica amb el ganivet, passant-lo com si vulguéssiu pelar la closca.

Els passeu per aigua perque quedin lliures d'impureses.

En una cassola hi posem els musclos amb tots els altres ingredients, excepte el formatge ratllat. Tapem la cassola ben tapada i ho posem al foc.

Ho deixem al foc que s'obrin amb el mateix vapor. Un cop veiem que s'han obert es pot apagar el foc. Amb uns 5 minuts ja s'hauran obert, ja ho veureu.

Un cop la cassola fora del foc hi posem el formatge ratllat i ho remenem tot plegat.

3 comentaris:

  1. Quina casualitat, jo també els faig amb formatge! Però amb brie, no amb parmesà. No ho sabia, que hi hagués una recepta croata com aquesta! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  2. Doncs si, ´l'estiu passat hi vam anar i en vam menjar. I com queda amb brie, es desfà bé? Ho hauré de provar. Un petó

    ResponElimina
  3. S'ha de treure el suc dels musclos abans de posar-hi el formtage?

    ResponElimina