dijous, 6 de desembre del 2012

amanida amb raïm a la francesa

EQUILIBRI

Les amanides admeten molts ingredients, però això no vol dir que les hagueu de maltractar, o d'abusar d'elles. Es tracta de trobar un equilibri, no s'hi val tot. Hi heu de posar algun element dolç, algun cruixent, algun àcid, etc... Si hi poseu tot d'ingredients dolços per exemple: codony, figues seques, panses i amanit amb vinagreta de mel, el resultat serà molt monòton. Estic segura que la vostra imaginació us farà crear amanides molt originals.







INGREDIENTS:

enciam

raïm negre

1 paquet de bacon a trossos

vinagreta de mostassa:

1 tassa de café d'oli de girasol

1/3 de vinagre de vi negre

1 cullerada de postres de mostassa de dijon

una mica de sal i pebre


En una paella sense oli hi posem el bacon a trossos i deixem que es faci, fins que ens quedi ben torrat.

Posem l'enciam ben rentat i ben escorregut en una plàtera. Us podeu ajudar d'una centrifugadora i si no en teniu d'un paper de cuina absorbent per assecar ben bé les fulles.

Fem la vinagreta barrejant tots els ingredients. Una manera de fer-ho és agafar un pot de vidre que tingueu amb una tapa i posar-hi tots els ingredients i moure-ho com una coctelera fins que quedi ben batut. També ho podem fer amb el mètode tradicional del túrmix o amb un batedor de mà.

Rentem bé el raïm i si no ens agrada trobar les llavors el podem partir pel mig i treure-les.

Amanim l'enciam amb la vinagreta i ho remenem perquè quedi ben repartit. A sobre hi posem el raïm i el bacon torrat amb la mica de grassa que ha pogut deixar a la paella , si és que no teniu problemes de colesterol, si en teniu hi poseu el bacon només, ja que el greix ens quedarà a la paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada