diumenge, 9 de desembre del 2012

cigrons amb gambes

EXQUISIT

Només us puc dir això. No és un plat per fer un dia de cada dia perquè us aconsello fer-ho amb gambes fresques. No us aconsello tampoc fer-ho un diumenge que tingueu molts convidats perquè us pot sortir per un ull de la cara. 
Però si espereu un dia que estiguin bé de preu us podeu donar aquest gust. A mi els cigrons m'encanten i les gambes també, així que per mi és un plat resultat d'escollir dos ingredients favorits.
El resultat ha de ser amb una mica menys de puré de cigrons del que es veu a la foto, ha d'estar més equillibrat amb les gambes. Jo em vaig passar de cigrons, però ja m'ho perdonareu era el meu primer dia! Us dono les proporcions ja corregides. Recordeu que les receptes son per dues persones.






INGREDIENTS:

300 grs de cigrons cuits

300 grs de gambes fresques

1 rajolí de crema de llet

1/4 de ceba

gotes de cognac

1 got d'aigua

sal i pebre

Pelar les gambes encara crues. Separar el cap i les pells en un costat i la gamba pelada en un altre.

Pelar la ceba i ratllar-la ben petita.

Posar els caps i les peles de les gambes dins d'una paella amb oli que cobreixi just el fons. Ho posem al foc i al cap d'uns moments veureu que l'oli es torna vermellós i agafa el gust de la gamba. Retireu una mica de l'oli i el reserveu per després.

Ara afegim a la paella la ceba ratllada i anem xafant els caps perquè surti tota la substància de dins. Quan la ceba està transparent hi tirem les gotes de cognac i el deixem que es redueixi. Hi tirem el got d'aigua i una mica de sal. Ho deixem que bulli cinc minuts.

Un cop fet aquest caldo l'afegim als cigrons ben colat en un pot batedor. Ho passem pel turmix i hi afegim una mica de crema de llet si veiem que ens ha quedat massa espés.

Posem una mica de res d'oli en una paella. Hi posem les gambes amb una mica de sal i pebre. Les saltegem, les anem passant per la paella. No les feu massa.

Posem a sota del plat una mica del puré de cigrons i repartim per sobre les gambes. Ho amanim amb l'oli de fregir els caps que haviem guardat abans.


2 comentaris: